Авторизация
 
 

Великий обмін полоненими: на кого обміняли кума Путіна

Великий обмін полоненими: на кого обміняли кума Путіна

У ніч на 22 вересня стало відомо про черговий обмін полоненими між Україною та Росією. Росія віддала Україні 200 осіб, серед яких близько сотні захисників Маріуполя та командири «Азова». Росія отримала свого проксі-політика Віктора Медведчука та півсотні військових. Посередником на переговорах виступила Туреччина та Саудівська Аравія.
Як розповів президент України Володимир Зеленський, за 215 полонених українських військовослужбовців (військові, прикордонники, поліцейські, моряки, митники, сбушники) Росія отримала кума Володимира Путіна, депутата Верховної Ради Віктора Медведчука, якого обвинувачують у державній зраді.
Також Росія отримала своїх 55 військовополонених за п’ятьох старших офіцерів з числа захисників Маріуполя, серед яких командир полку “Азов” “Редіс” (Деніс Прокопенко), заступник командира “Калина” (Святослав Паламар) та командир 36-ї бригади морських піхотинців “Волина” (Дмитро Волинець). Останні, згідно з домовленостями, до закінчення війни будуть на території Туреччини під протекторатом та особисті гарантії турецького президента Реджепа Тайіпа Ердогана. До них допустять родичів.

Крім того, Росія віддала 10 іноземних добровольців, яких засудили до страти до самопроголошених «ЛНР» та «ДНР». Літак із ними на борту приземлився у Саудівській Аравії. Як уточнила прем’єр-міністр Великобританії Ліз Трасс, серед цієї групи 5 британців, а також громадяни США, Швеції, Марокоо та Хорватії. Посередником виступав принц Саудівської Аравії.

Коментуючи відправку Медведчука, над яким ще не відбувся суд, голова СБУ Василь Малюк розповів, що всі злочини одного з лідерів забороненої в Україні партії ОПЗЖ задокументовані і згідно українського законодавства суд над ним відбудеться за спеціальною процедурою за його відсутності.
«Його вина повністю зафіксована у відповідних матеріалах, які зібрала СБУ. Крім того, під час роботи у справах Медведчука ми нейтралізували не одну агентурну мережу, затримали багатьох державних зрадників та отримали величезну кількість важливої ​​інформації, яку використовуємо у контррозвідувальних заходах. А тепер завдяки обміну ми змогли витягнути з російського полону героїв, на яких чекають удома», – заявив Василь Мацюк.

Зазначимо, з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну пройшло близько 20 обмінів, внаслідок яких близько 802 українських полонених повернулися додому.

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]