Авторизация
 
 
  • 09:06 – В Ізмаїлі відкрилась виставка, присвячена пам’яті відомого фотохудожника та волонтера Дениса Кривого 
  • 20:16 – Литва надасть Україні комплекси ППО і тисячі дронів 
  • 14:30 – Україна вперше застосувала вітчизняну ракету-дрон “Паляниця”, – Зеленський 

Болгарські журналісти провели щорічний форум в Одесі


Вперше за останні два десятиліття болгарські журналісти із різних країн світу зібрались на щорічний форум в Одесі. Захід організовано та проводиться Болгарською телеграфною агенцією, яка в минулому році відкрила в Одесі своє представництво.
Протягом трьох днів представники 18 болгаромовних новинних агенцій, телеканалів, газет, онлайн видань та радіо проводять дискусії в Одесі, Болграді та Ізмаїлі, де зустрічаються із українськими болгарами, представниками місцевих органів влади та українськими ЗМІ, які висвітлюють історію, культуру та події з життя українських болгар.
Відкриваючи 19-ту зустріч болгарських медіа, генеральний директор БТА Кирил Вилчев наголосив, що в різних країнах світу працює близько півсотні болгаромовних засобів масової інформації. На першому форумі світових болгаромовних медіа участь приймали представники більш як 30 телеканалів та друкованих видань. На 19-ту зустріч в Одеську область приїхали болгарські журналісти із Болгарії, США та Кіпру, решта, з питань безпеки, прийняла рішення приймати участь дистанційно.
«Основне із завдань проведення форуму в Одесі – це показати нашу причетність до людей, які живуть в Україні в умовах війни. Я особливо вдячний тим, хто приїхав сюди на форум, включаючи великі болгарські ЗМІ, такі як три національні телевізійні компанії, БНР, радіо «Фокус», тому що одне з важливих послань цієї зустрічі те, що журналісти мають бути там, де відбувається подія. Штучний інтелект не може замінити репортера, кореспондента на місці», – наголосив керівник БТА.
Представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Одеській області Марія Попова привітала учасників форуму та висловила слова вдячності організаторам за те, що обрали саме Одеську область для щорічної зустрічі болгарських журналістів.
«Республіка Болгарія була однією з перших країн, яка протягнула нам руку допомоги. Ви сьогодні продовжуєте нас підтримувати. Завдяки відкритому в минулому році представництву БТА в Одесі, громадяни Болгарії та інших країн мають можливість дізнаватись про те, що відбувається у нас в країні. Більше того, ми вдячні вам за запуск на Болгарському національному телебаченні новин українською мовою», – заявила Марія Попова та підкреслила, що, незважаючи на військовий стан, Україна намагається забезпечувати дотримання прав та свобод національних меншин, які проживають в  країні.

В рамках обговорення стану діяльності болгарських медіа в країнах світу, головний редактор редакції національних меншин, ведуча передачі «Голос Болгар» телеканалу UA.Cуспільне Анна Терзівець  також розповіла про роботу редакції, передачі про життя, побут та культуру українських болгар, які проживають переважно на півдні України.

В солідарність із діяльністю представника БТА в Одесі Світлани Драгнєвої, організатори форуму прийняли рішення присудити щорічну премію за вклад в популяризацію болгарської культури за кордоном. Премію надала НДФ «13 століть Болгарія».


Рейтинг новости: 
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]