Авторизация
 
 

Українська болгарка стала «Болгаркою року» у Болгарії

Изпълнителна агенция за българите в чужина (Виконавче агентство у справах болгар за кордоном),  стала начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської міської ради Жанна Сусліна.
«Сьогодні ми вручаємо нагороду дивовижній жінці… Це дивовижна людина. Іноді, коли я дивлюся на те, що вона робить, я кажу собі: це чудовий заразливий приклад жінки з великою сміливістю, з великими амбіціями, я не знаю, як вона встигає 24 години на добу бути скрізь», – сказала під час вручення нагороди віцепрезидент Республіки Болгарія Іліяна Йотова, повідомило BTA. 

Вона також додала, що Жанна Сусліна об’єднує болгарську громаду в Україні, багато зробила задля допомоги молоді, яка їде на навчання до Болгарії.
У відеоролику про Жанну Сусліна розповіли, що вона народилася в болгарському бессарабському селі Вайсал в Україні в родині Марії та Миколи Іванових. Закінчив Одеський державний педагогічний інститут повернулася до рідної школи вчителем мистецтва. Завдяки їй у школі вперше було створено болгарський куточок з предметами побуту.
У 2004 році Жанна Сусліна стала директором Болградської гімназії ім. Г. С. Раковського. У 2013 році вона заснувала приватний дитячий садок у Софії, також була ініціатором створення Центру бессарабських болгар у Болгарії, а зараз є начальником відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської міськради.
На жаль, Жанна Сусліна змогла взяти участь у церемонії нагородження лише в онлайн режимі, тож нагороду від її імені отримала представниця Центру бессарабських болгар у Болгарії, який свого часу створила Жанна Сусліна.
Відзначимо, що на конкурс можуть бути номіновані болгарки, що живуть за межами Болгарії, які зробили внесок у збереження болгарської національної самосвідомості та культурної ідентичності, захист національної гідності, беруть участь в організації благодійних акцій і гуманітарних проєктів, присвячених Болгарії, підтримують популяризацію болгарської культури, історичної спадщини та традицій.
Нагорода конкурсу «Болгарка року – Света Злата Магленська», фото: bta.bg
Додамо, що цього року на звання переможниці конкурсу висувалися дванадцять жінок з Австралії, Аргентини, Великої Британії, Італії, Канади, Німеччини, США, Туреччини та України.

Рейтинг новости: 
теги: Болград
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]