Авторизация
 
 

Уродженець Болграду нагороджений орденом (посмертно)

Уродженець Болграду нагороджений орденом (посмертно)

Сьогодні, на честь Дня журналіста, за поданням Національної спілки журналістів України, президент Володимир Зеленський підписав указ та нагородив державними нагородами групу журналістів, сповіщає кореспондент «Топора».
Серед нагороджених і уродженець Болграду Максим Мединський, якого відмічено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
Орден отримала його дружина Тетяна Мединська.
Нагадаємо, що 24 лютого, в перший день початку широкомасштабного вторгнення російських військ, лейтенант Максим Мединський прийшов до військкомату та був мобілізований до лав 95 окремій десантно-штурмової бригади на посаду заступника командиру підрозділу з морально-психологічного забезпечення.

Побратими розповідають, що у бойовій групі, що складалася головним чином з мобілізованих вояків, які входили до скалу резерву першої черги, тобто мали бойовий досвід участі в АТО, Максим відрізнявся особливою сміливістю, позитивним настроєм та впевненістю в Перемозі. Він постійно підбадьорював своїх товаришів, робив все, щоб підтримувати високій морально-бойовий дух підрозділу, в перервах між боями інформував про події в державі та на фронті.
Нажаль 29 квітня, в районі населеного пункту Курулька Барвінківського району Харківської області, під час жорстокого артилерійського обстрілу Максим отримав осколкове поранення, несумісне з життям.
Завтра виконується 40 днів з дня смерті Героя.

Додамо, що згідно з інформацією Національної спілки журналістів України, починаючи з 24 лютого підтверджено 32 факти загибелі працівників медійної галузі від рук російських окупантів. Серед загиблих – журналісти, які виконували професійні обов’язки; медійники – цивільні жертви; представники ЗМІ, які мобілізувалися для захисту України у військових лавах.

Рейтинг новости: 
теги: Болград
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]