Авторизация
 
 

Глядачі на відстані 1,5 метра — в Одесі проходить театральний фестиваль

Сьогодні мистецтво на відстані 1,5 метра один від одного, але це не завадило режисеру Михайлу Журавлю та його дружині зібрати усі сливки з молока, та запропонувати глядачам якісні вистави на 13-му одеському театральному фестивалі «Молоко».

Глядачі на відстані 1,5 метра — в Одесі проходить театральний фестиваль

«Я щиро вірю, що ми маємо піклуватися не тільки про своє фізичне здоров’я , одягаючи маски, але ми маємо піклуватися про своє духовне здоров’я. Тому ми не могли не провести тринадцятий фестиваль театрів «Молоко». Я вірю, що в залі всі люди свідомі, і до нас не пішли ті, хто відчуває недомагання та має якісь симптоми. Більше того, я вірю, що в залі особливі люди, тому що ці люди, надихаються театром, а це значить, що вони отримають потужний імунітет не тільки від нашого фестивалю «Молоко», а ви знаєте що молоко- це потужний імунітет, але і від театрального мистецтва в цілому. А це значить, що ніяка хвороба нас не торкнеться, я в це щиро вірю!», — сказав промову ідейний натхненник проекту Михайло Журавель зі сцени.

Театр-студія «Данко», Київ запропо­н­­ував «Лісо­ву пісню» за мотивами твору Лесі Українки.

Глядачі на відстані 1,5 метра — в Одесі проходить театральний фестиваль

Це пластична вистава в естетиці театру тіней. Прочитання тво­ру, втис­ну­та в ко­рот­кий проміжок ча­су, проте са­ме за­вдя­ки щільності по­казу, гля­даць­ка ува­га по­чи­нає кон­цен­т­ру­ва­ти­ся не на сю­жеті (тим паче, що він усім відо­мий зі шко­ли), а на особ­ли­во­с­тях ре­жи­серсь­ких вирішень, ак­торській грі та сце­но­графії, які й тво­рять влас­не те­а­т­раль­не ми­с­тецтво.

Глядачі на відстані 1,5 метра — в Одесі проходить театральний фестиваль

Під фаталістичні мелодії у глядачеві постають справжні реалістичні картини, де відображається конфлікт добра зі злом. Дивовижні метаморфози світла і химерні силуети поглинають наче казка.

Друга вистава від молодих акторів Київського національного університету культури і мистецтв, за мотивами новел Василя Стефаника «Святі».

У своїх коротких, та концентрованих новелах, Василь Стефаник розповідає про важке життя західноукраїнської сільської бідноти, їхню нужду, горе, їхній біль та їхній гріх.

Глядачі на відстані 1,5 метра — в Одесі проходить театральний фестиваль

Ця вистава студентська робота акторів коли вони були на третьому курсі. Зараз у них ще навіть немає диплому, а лише степінь бакалавра. Але відчувається, що матеріал з яким працює вся команда, пропущена через внутрішній нерв, зображені образи у виставі — це не ідеалізовані персонажі- а живі люди в буденних и простих історіях із життя.

Вже у самому цьому формулюванні є щось ескізне, і передбачає продовження чи переосмислення.

Акторка Ірина Панів, яка грає бабцю в похилому віці, за сумісництвом — режисер вистави. До речі, саме за цю роль, на торішньому фестивалі, Ірина отримала нагороду як краща жіноча роль. А вистава була лауреатом «Молока» 2019 року.
Її партнерка по сцені, Анжеліка Чорноіван, окрім акторських здібностей, проявила себе як декоратор, та мінімалістично створила справжній гуцульський простір.

Вокальний спів трьох дівчат і є звуковий супровід постановки. І це дуже влучна ідея, бо ще Іван Франко казав, що «новели Стефаника – як найкращі народні пісні».

Олеся Баглюкова. Фото автора.

7 липня 18:00 – 20:30
Одеса
ОСНОВНА СЦЕНА
Політ над гніздом зозулі
Полтавський академічний театр імені Миколи Гоголя.

22.00 – 23:30
Чорноморка
OPEN AIR
Лавка
Дім актора НСТДУ (вул. Перлинна, 3)
Комедія Олександра Гельман.

8 липня
20:00 – 21:10
Одеса
ОСНОВНА СЦЕНА
Візаві
Одеський культурний центр
Два життя на одну дію Моріса Панича

 


Источник - Культурометр
Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
теги: Анонс
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
иконка
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]