Авторизация
 
 

Поромний комплекс «Орлівка» розширюється

розповів виданню «Ukrainian Shipping Magazine» засновник поромного комплексу «Орлівка» Юрій Дімчогло. 
Є плани і на післявоєнний час – планується відкрити пасажирський термінал для річкових перевезень на пасажирських катерах у міста Румунії, в першу чергу у Тулчу та Галац.[/quote]
Додамо, що у 2022 році в експлуатацію ввели два морських універсальних причали, тож поромна переправа стала портом. Вона отримала статус морського термінала, а також тут було відкрито морську акваторію Ренійського АМПУ.
Відзначимо, що  у період 2022-2023 років обсяги перевалки з двох причалів щомісячно сягали 100-120 тис. тонн вантажів. Після відкриття портів Великої Одеси у жовтні 2023 року обсяги суттєво впали, сьогодні йдеться про приблизно 50 тис. тонн на місяць.
Щодо об’ємів, то орлівські пороми здатні перевозити й 200 фур на день, але проблема в тому, що митниця та прикордонники двох країн не встигають опрацьовувати запити, тож іноді пороми ходять наполовину заповнені. Для розв’язання цієї проблеми митницям й прикордонній службі необхідно збільшити штат працівників.
Перспективи подальшого розвитку є, адже недаремно переправа отримала назву «пором в ЄС», оскільки на протилежному боці знаходиться прямий доступ до європейського коридору E87, який проходить через Ісакчу і з’єднується з Констанцею, найбільшим румунським морським портом.

Рейтинг новости: 
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]