Авторизация
 
 

"Україна — це надовго військова країна": як та хто рекрутує людей до армії в Одесі

"Україна — це надовго військова країна": як та хто рекрутує людей до армії в Одесі



Потрапити до армії через повістку на вулиці чи після співбесіди з рекрутером? В українських містах з’являється все більше рекрутингових центрів. Й Одеса тут не виключення. Про те, як зараз працює рекрутинг та хто рекрутує людей в Одесі — розбиралось Суспільне.
Рекрутинг — це вступ до обраного підрозділу на обрану посаду. В Україні діють онлайн-платформи, такі як Lobby X, Work.ua, OLX.ua, Robota.ua, що розміщують вакансії від військових частин Сил оборони. Кандидат заповнює форму на сайті, далі з ним проводять співбесіду (онлайн чи офлайн) від бригади та супроводжують надалі.
Також діють центри рекрутингу до української армії від Міністерства оборони. Перший відкрився у лютому 2024 року у Львові, зараз їх вже понад два десятки. У таких центрах, як зазначається на сайті проєкту, працюють цивільні, а не військовослужбовці, які інформують українських громадян або іноземців як долучитися до війська, допомагають підібрати вакансію тощо.
Власні рекрутингові центри відкривають й військові частини. Першопрохідцями стали азовці, а вже нині десятки бригад перейняли їхній досвід. У таких центрах, як правило, працюють військові, яких кандидати можуть розпитати про все, що їх цікавить.
Нині в Одесі діють центри: 12-ої бригади спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України, 3-ої окремої штурмової бригади, 21-ої окремої механізованої бригади, 28-ої окремої механізованої бригади та рекрутинговий центр “Південь”.


Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
иконка
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]