Авторизация
 
 
  • 09:06 – В Ізмаїлі відкрилась виставка, присвячена пам’яті відомого фотохудожника та волонтера Дениса Кривого 
  • 20:16 – Литва надасть Україні комплекси ППО і тисячі дронів 
  • 14:30 – Україна вперше застосувала вітчизняну ракету-дрон “Паляниця”, – Зеленський 

Болгарський етно фотограф представив свої роботи в мерії Одеси

Інтернет-газеті “Топор” Олександр Барон, національне вбрання болгар України відрізняється кольорами, тканинною та аксесуарами. Відмінності значні від того вбрання, яке носили болгари на прабатьківщині, в Болгарії.

“Більше того, відмінності є також серед національного одягу в населених пунктах Одеської області. Наприклад, тільки в Криничному можна зустріти блузки із атласу, що є виключенням для болгарського вбрання. В сусідніх селах Нові Троянди та Городнє також у вбранні можна побачити зовсім різну кольорову гаму” , – поділився своїми спостереженнями Олександр Барон.
Фотограф розповів, що почав захоплюватись етно фотографію з 2017 року. Спочатку це були фото українських болгар під час національних болгарських свят, де учасники виступали в національнх костюмах. Поступово захоплення переросло в хобі. Вже в 2018 році відбулась перша виставка в Бальчику (Болгарія).

“На першій виставці було представлено біля 20 робіт. Потім ми виставили портрети українських болгар в Криничному, Болграді, Одесі та Холмському. Кожна виставка відрізнялася. Постійно колекція поповнювалася портретами земляків. Спочатку я сам просив героїв моєї фотовиставки попозувати. Згодом земляки самі просили зробити їм портретні фото у вбранні їх пращурів”, – ділиться враженнями Олександр Барон.
За його словами, два десятки років тому серед молоді в українській Бесарабії болгарське національне вбрання не було таким популярним, як сьогодні.
“Так, його одягали на різні святкові заходи колективи артистів. Але сьогодні болгарська молодь стала більше цікавитися вбранням своїх пращурів та почала одягати його на свята. Це стає модним”, – розповів фотограф.

Сьогодні в колекції Олександра Барона налічується більше 120 портретів болгар не тільки України, а й сусідньої Молдови. Також на його роботах можна вже побачити українських гагаузів, які декілька століть живуть поряд з болгарами.

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]