Авторизация
 
 

В Одесі відкрили музей геноциду «Територія пам’яті»




Одеський центр дослідження Голокосту відкрив сьогодні в Одесі музей геноциду «Територія пам'яті». Як зазначив ініціатор та керівник проекту Павло Козленко, головна мета - викликати інтерес до вивчення геноцидів, спробувати зрозуміти як і чому вбивство людей за ознакою належності до певної групи стало можливим і якими методами це було здійснено.


«Ми хочемо показати, що відбувається з суспільством, коли люди припиняють боротися і, навіть, помічати зло та насильство, про те, що геноцид – це найтяжчий злочин проти людства. Особливу увагу ми приділили темі відповідальності за геноцид, яка передбачена міжнародним правом», - розповів Павло Козленко.

На урочистому відкритті музею були присутні науковці, представники влади, духовенства та жителі міста. Перший заступник голови Одеської облради Олег Радковський, зазначив у коментарі про важливість таких проектів особливо для молодого покоління в розумінні історії нашої країни та вивчені чорних сторінок світової історії.



В музеї представлені експозиції авторства відомих науковців, юристів-міжнародників та політичних діячів, а головні емоції на які зроблено наголос - це людське співчуття та бажання зрозуміти біль і трагедію жертв геноциду та усвідомити важливість невідворотності покарання.
Наша місія, додав автор та ідейний натхненник музею Павло Козленко - це насамперед можливість знайти відповіді на складні запитання та творити майданчик діалогу, з інтерактивним освітнім інструментом формування критичного мислення та формування активної громадянської позиції.




Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
иконка
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]