Авторизация
 
 
  • 14:00 – Избиение женщины в Одессе военным – в полиции рассказали подробности 
  • 11:01 – В Одессе за неделю родились 95 детишек 

Українці вимагають мобілізувати депутатів та виділяти гроші на ЗСУ

петиція про необхідність мобілізації нардепів.
«Суспільство вимагає справедливої мобілізації під час воєнного стану… Звертаємось до Президента України з проханням скористатися Вашими повноваженнями, передбаченими статтею 93 Конституції України, і визначити, як невідкладні проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо справедливої мобілізації народних депутатів України) № 9647 від 24.08.2023 та проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо справедливої мобілізації громадян України) № 9649 від 24.08.2023, що сприятиме їх позачерговому та оперативному розгляду у Верховній Раді України», – йдеться у петиції.

Відзначимо, що документ вже відправлений на розгляд президента України, збір підписів завершено.
Багато питань і до діяльності місцевого самоврядування. Нещодавно Україною пройшла хвиля пікетів щодо необхідності виділяти гроші на захист України, а не різноманітні коштовні ремонти та закупівлі. На жаль, у підсумку цього не було зроблено, а ПДФО військових передали з місцевих бюджетів у державні структури, до яких виникають питання, а керівники яких знаходяться під слідством за корупцію.
Щодо місцевої влади, то в багатьох випадках депутати так і не усвідомили, що в Україні війна. Звісно, що такі дії призводять до нових фактів виявлення невдоволення людей діями місцевої влади.
Під час сесії, фото: romny24.info
У Роменській міськраді на Сумщині люди заблокували місцевих депутатів у залі засідань та вимагала проголосували за виділення у бюджеті 2024 року грошей на допомогу військовим, повідомив місцевий канал Ромни24.
Додамо, що попередньо частина депутатів Роменської міськраді ініціювали зміни до бюджету громади на 2024 рік. Своїм проєктом рішення вони пропонували на міську програму підтримки ЗСУ виділити з бюджету 2024 року 107 млн грн.
Інша частина депутатів не підтримувала такого рішення, але в підсумку під тиском людей вдалось виділити на програму 83 мільйони.
Громада з півдня Одещини передає військовим мільйон та обіцяє продовжувати підтримку

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]