Авторизация
 
 
  • 14:00 – Избиение женщины в Одессе военным – в полиции рассказали подробности 
  • 11:01 – В Одессе за неделю родились 95 детишек 

В Ізмаїльському районі відбувся ІІ Меліоративний форум і виїзні слухання

Протягом двох днів в Ізмаїльському районі проходив ІІ Меліоративний форум і виїзні слухання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.
Офіційне відкриття форуму відбулося в селищі Суворове Суворовської громади. Присутні оглянули насосні станції Суворовської зрошувальної системи та урочисто запустили новопридбану дощувальну машину для ефективного зрошення полів.

Після цього в Ізмаїлі пройшло підписання грантових договорів щодо впровадження нових технологій зрошення, енерго- та водозберігаючого обладнання та автоматизації зрошення між Програмою USAID АГРО, ОВК «Вода життя» та ОВК «Перша». Згідно програми, організації водокористувачів отримають фінансування на суму близько 36 млн.грн. для впровадження нових технологій зрошення та енергозберігаючого обладнання.

В рамках Меліоративного форуму також відбулися комітетські слухання на тему «Актуальні питання управління об'єктами інженерної інфраструктури меліоративних систем державної власності». Під час слухань обговорили досягнення та перешкоди на шляху реалізації реформи гідротехнічної меліорації та можливості відновлення зрошувальних і осушувальних систем в Україні.
Серед озвучених проблем - виконання Закону про ОВК щодо передачі у власність меліоративних мереж, ухвалення законопроєкту 5203 про внесення змін до статті 133 Податкового кодексу України щодо особливостей неприбуткового статусу ОВК, обов'язковість участі водокористувачів в управлінні державними мережами, продовження меліоративної реформи, орієнтованої на агровиробника.

В умовах повномасштабної військової агресії Росії проти України, з огляду на підрив Каховської ГЕС та кліматичні зміни, обидва заходи є гарною платформою для визначення проблем та шляхів їхнього подолання з метою сталого функціонування сільського господарства в Україні та реалізації процесу створення організацій водокористувачів з активним впровадженням зрошення в Ізмаїльському районі.

Рейтинг новости: 
теги: Ізмаїл
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]