Авторизация
 
 

Чи є у росії законні підстави для перебування в ООН або як припинити членство росії в ООН




До складу ООН, створеної для запобігання всіляким війнам, досі входить росія, яка порушила всі статути, всі закони, всі домовленості в рамках цієї організації.
На думку адвоката та співзасновника Ініціативної групи «Геть росію з ООН» Максима Баришнікова, у терористичної держави росія немає жодних законних підстав для перебування в Організації Об'єднаних Націй. Адже росія не є країною-засновницею організації і не проходила процедуру вступу до неї, а отже, не має правових підстав вважати її членом.
Максим Баришніков наголошує на тому, що росія стала членом ООН на підставі фейкового листа, який Борис Єльцин написав 24 грудня 1991 року на ім'я тодішнього генерального секретаря ООН Переса де Куельяру, в якому тричі була по-різному названа держава. У цьому листі Єльцин звернувся до генерального секретаря на підставі міфологічних «алмаатинських паперів», юридичний зміст яких ніхто детально не вивчав з проханням замістити місце в ООН та Раді Безпеки колишнього СРСР.
Баришніков нагадує, що існує кілька способів усунення росії з ООН – через рішення Міжнародного суду чи процедурним шляхом – під час щорічного підтвердження участі країн у Генасамблеї. Відповідні органи ООН можуть не затвердити повноваження російської делегації, оскільки немає документів принаймні публічних, які б підтверджували її членство.
«Оскільки російська федерація ніколи не набувала, згідно з процедурою, визначеною в 3,4,110 статтях статуту ООН, статусу країни-члена цієї організації, не може йтися про виключення росії. Ми тільки хочемо, щоб країни-члени ООН визнали очевидний факт - відсутність будь-яких повноважень росії як засновника цієї організації. Щоб ООН припинила доступ представників росії через непідтвердження повноважень. Зокрема, делегацій від росії у діяльності всіх робочих органів ООН. І, мабуть, у найголовнішому з них у Раді Безпеки ООН», - заявив Баришніков.
А 23 стаття Статуту ООН взагалі не містить посилання на росію як на постійного члена такої Ради Безпеки. І тут слід нагадати, що навіть Статут ООН ніколи не був ратифікований російською федерацією.

Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
иконка
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]