Авторизация
 
 

В окупованому порту Херсона від іноземних суден вимагають піднімати триколор

В окупованому порту Херсона від іноземних суден вимагають піднімати триколор

Російська окупаційна влада вимагає від іноземних суден піднімати додатково російський прапор під час стоянки в порту Херсона. МЗС України нагадав власникам та екіпажам судів про необхідність дотримуватися українського законодавства.
Спікер зовнішньополітичного відомства України Олег Никифоров заявив, що у квітні ц.р. міністерство інфраструктури України підписало наказ про закриття морських портів Бердянськ, Маріуполь, Скадовськ та Херсон до відновлення над ними контролю України.
«Відтак, будь-які рішення або вимоги представників російської окупаційної адміністрації, зокрема портової, є незаконними і не підлягають виконанню», – заявив Нікіфоров.
Читайте також: «Перлину Херсона» пограбували російські окупаційні війська

В МЗС України також нагадали, що 12 жовтня ц.р. Генеральна Асамблея ООН проголосувала резолюцію «Територіальна цілісність України: захист принципів Статуту ООН», яка визнала «референдуми» РФ у Херсонській, Запорізькій, Луганській та Донецькій областях України та подальші спроби аннексиї цих територій є нікчемними. Подальше російське законодавство, прийняте з урахуванням зазначених псевдореферендумів, немає жодних юридичних наслідків.
«Резолюція містить чітку вимогу до всіх сторін не визнавати зміну статусу тимчасово захоплених російською армією територій України. Херсонська область є українською територією, на якій діють лише суверенітет та законодавство України», – уточнили в МЗС України.
Україна має намір проінформувати уряди іноземних держав та міжнародних організацій про незаконну вимогу російської окупаційної адміністрації у контексті заходів щодо протидії незаконним спробам Росії легалізувати анексію українських територій.

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]