Авторизация
 
 

В Міненерго пов’язують поставку електроенергії до Європи з роботою ЗАЕС

В Міненерго пов’язують поставку електроенергії до Європи з роботою ЗАЕС

Україна зможе експортувати до трьох гігават електроенергії до країн Європи за умови стабільної роботи Запорізької АЕС в українській енергосистемі. Такі обсяги електроенергії дозволили б Європі суттєво скоротити споживання вугілля та газу.
Як повідомила прес-служба Міністерства енергетики України з посиланням на слова міністра Германа Галущенка, стабільне функціонування Запорізької атомної електростанції в єдиній з ЄС енергосистемі дозволить Україні експортувати від двох до трьох гігават до країн Європи.
«Це дуже важливо не лише для нас, а й для європейців. Експорт дає можливість споживати європейцям менше газу та вугілля. Умовно 1 ГВт чи 2 ГВт – це мільярди куб. м. газу на рік”, – заявив міністр.
За словами міністра енергетики України, експорт української електроенергії дозволяє заробити кошти для енергоринку, який переживає складні часи через фізичну руйнацію інфраструктури внаслідок бойових дій та падіння споживання.
Читайте також: Російські війська організували провокацію в Енергодарі перед візитом місії МАГАТЕ

Зазначимо, що з 4 березня територію Запорізької АЕС контролюють російські окупаційні війська, які також окупували місто-супутник Енергодар. Із серпня ц.р. російські війська неодноразово обстрілювали район Запорізької АЕС, а також розмістили на території станції військову техніку.
Учора, 6 жовтня, в «Енергоатомі» заявили про крадіжку російськими військами печатки Запорізької АЕС. У зв’язку з цим, в.о. гендиректора ЗАЕС Петро Котін видав наказ про введення в дію нового друку та визнання недійсним вкрадений друк. У НАЕК “Енергоатом” пов’язують історію із крадіжкою друку зі спробою рейдерськи захопити підприємство.
Новини по темі: Україна, Румунія та Молдова формують єдиний енергетичний фронт проти Росії

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]