Авторизация
 
 

Світові лідери різко засудили кремлівські плани анексувати частину територій України

Світові лідери різко засудили кремлівські плани анексувати частину територій України

Більшість світових лідерів різко розкритикувала наміри призначених Кремлем керівників окупованих територій України провести фіктивні «референдуми» та приєднати їх до Росії. У стінах ООН лунали звинувачення в «російському імперіалізмі» та заклики посилити всебічну підтримку України. Лідери країн Заходу сприйняли заяви господаря Кремля як черговий виклик демократичному світу. Підбірка заяв в матеріалі.
Канцлер Німеччини Олаф Шольц, виступаючи з трибуни Генеральної асамблеї ООН, наголосив, що Путін відмовиться від своїх імперіалістичних амбіцій лише у разі усвідомлення того факту, що йому не виграти цієї війни.
«Якщо ми хочемо закінчення цієї війни, нам не повинно бути байдуже, чим вона закінчиться. Путін відмовиться від війни та своїх імперіалістичних амбіцій лише у тому випадку, якщо зрозуміє, що йому не виграти цю війну. Він руйнує не лише Україну, а й свою країну», – сказав Шольц.
У свою чергу президент Франції Емануель Макрон назвав організацію фейкового плебісциту «трагічною пародією», а розв’язану широкомасштабну війну Росії проти України поверненням до епохи імперіалізму та колоній.
«Одне безперечно зрозуміло, що, як я вам зараз кажу, в Україні є російські війська, і, наскільки мені відомо, в Росії немає українських військ. Це факти», – заявив Макрон.
Читайте також: Путін оголосив часткову мобілізацію для вирішення проблем з нехваткою солдат

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган висловив впевненість в тому, що захоплені російськими військами українські території будуть повернуті Україні.
«Це конфлікт, який призводить до жертв. Люди вмирають, і зрештою ніхто не виграє, а це не те, що нам потрібне. Путін зробив певні кроки. Ми зробили певні кроки. Землі, які були захоплені, будуть повернуті Україні», – наголосив Ердоган.
Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг висловив упевненість, що заплановані псевдореферендуми та часткова мобілізація є черговим витком ескалації війни. Він закликав міжнародну спільноту засудити кричуще порушення міжнародного права та посилити підтримку України.
«Фейкові референдуми не мають легітимності та не змінюють характеру агресивної війни Росії проти України. Це чергова ескалація путінської війни», – написав він у Twitter.
В США заявили, що не мають наміру визнавати результати «референдумів» і висловили впевненість, що спроба Росії спішно анексувати території України пов’язана з успіхами українських військ у Харківській та Херсонській областях та наміром Кремля мобілізувати російське суспільство.
«Як ми попереджали протягом кількох місяців, Росія, схоже, продовжує плани щодо проведення фальшивих референдумів у регіонах України, які перебувають під її контролем, і навіть у тих районах України, які нині не перебувають під її контролем, що є прямим порушенням суверенітету України. Ми однозначно відкидаємо дії Росії і продовжуватимемо працювати з нашими союзниками та партнерами, щоб збільшити витрати для Росії та надати історичну підтримку Україні», – заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Саліван.

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]