Авторизация
 
 

Молдовські винороби залишають російський ринок

Молдовські винороби залишають російський ринок

Експорт молдавських вин в Росію скоротився майже вдвічі. З початку 2022 року молдавські компанії продали на російський ринок вина на $3,4 млн, що на 58,9% менше у порівнянні з минулим роком. Молдовські винороби переорієнтовують експорт продукції власного виробництва до країн ЄС та США.
В Національному бюро винограду та вина Молдови заявили, що протягом кількох років фіксується зниження обсягів поставок молдавських вин до РФ. Багато виноробів Молдови вийшли з продажами до Румунії, куди за останні сім місяців поставили вина на $13,2 млн або на 2,5% більше у порівнянні з минулорічними показниками.
Молдовські експерти також фіксують зростання експорту вітчизняного вина до Канади. На прилавки канадських супермаркетів поставлено молдавського вина на суму $1,6 млн.
Загалом у першому півріччі Молдова експортувала виноробну продукцію на $60,4 млн, що на 26,3% менше, ніж за аналогічний період 2021 року. Вино постачалося до 55 країн.
Відвантаження молдавських бутильованих вин у натуральному вираженні скоротилося на 23,5%, а наливом – на 39,4%. У вартісному вираженні перші зменшилися на 25%, другі зросли на 13,3%. Найбільшими споживачами молдавських бутильованих вин були Румунія (з часткою 18,9%), Польща (14,8%), Чехія (12,7), Росія (6,9%), Китай (5,8%).

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]