Авторизация
 
 

Тарутинський степ перевіряють на здатність поглинання та утримування вуглецю

Тарутинський степ перевіряють на здатність поглинання та утримування вуглецю

HomeОдеські науковці та їхні херсонські колеги вивчають, як степи впливають на пом’якшення клімату. У майбутньому дослідження можуть допомогти місцевим отримувати прибуток на міжнародному вуглецевому ринку.
Про це повідомила природоохоронна організація Rewilding Ukraine.
Дослідження проводять у Тарутинському степу в Одеській області, а також в Біосферному заповіднику «Асканія-Нова». Попри тимчасову окупацію, науковці Херсонській області також виконують дослідження у рамках програми та роблять усе, щоб зберегти тварин.
Екологи вивчають здатність поглинання та спроможність степів утримувати вуглець. Справа у тому, що місцеві громади можуть заробити на степах, і тоді фермери більше не будуть знищувати екосистеми.
Так, щоб компенсувати викиди вуглецю від своєї діяльності, компанії купують на міжнародному вуглецевому ринку так звані «вуглецеві кредити», підтримуючи таким чином відновлення природних територій, які цей вуглець можуть поглинути та утримати. На даний момент механізм вуглецевих кредитів розроблений в основному для відновлення лісів та боліт, але дослідження допоможуть доповнити список і степами. Зараз відбуваються польові дослідження.
З огляду на зміну клімату сільська економіка потребує більш різноманітних джерел прибутку, серед яких обов’язково мають бути природоорієнтовані рішення – дружні до природи, прості та економічно ефективні заходи.
Читайте також: У Тарутинському степі з’являється все більше вільних куланів

Розширення площ природних територій, зокрема степів, є одним з них. Адже степи у природному стані здатні надавати екологічні послуги та можуть підтримувати економіку місцевих громад навіть в умовах кліматичних змін. В той час як монокультурне землеробство стає ризикованим, а також призводить до хімічного забруднення, ерозії ґрунту, деградації земель та опустелювання, – розповів фахівець з відновлення екосистем Rewilding Ukraine Олег Дьяков.

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]