Авторизация
 
 

Путін пропонує заблокувати «зерновий експорт» із портів Одеської області

Путін пропонує заблокувати «зерновий експорт» із портів Одеської області

Російський президент запропонував обмежити експорт зерна із портів Одеської області. Перегляд «зернової угоди» він має намір обговорити з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом.
За словами Путіна, якщо виключити Туреччину як країну-посередника, то практично все зерно, яке вивозиться з України, спрямоване не в найбідніші країни, що розвиваються, а в країни Євросоюзу.
Він вважає, що за лінією Всесвітньої програми продовольства ООН було завантажено «всього два кораблі з 87», якими вивезено 60 тисяч тонн продовольства на 2 млн тонн.
«Може варто задуматися про те, щоб обмежити напрямок вивезення зерна та торговельного продовольства цим маршрутом [до Європи]? Я обов’язково пораджуся на цю тему із президентом Туреччини, паном Ердоганом», – заявив російський президент.
Коментуючи виступ Путіна, радник глави офісу президента України Михайло Подоляк підкреслив, що скарги Росії на угоду, яка дозволяє Україні експортувати зерно з портів у Чорному морі, «приголомшують», оскільки угода не дає Москві жодної ролі у визначенні, куди піде зерно.
Читайте також: З окупованого півдня України росіяни вивозять викрадене зерно

“Угоди, підписані у Стамбулі, стосуються лише одного питання – проходу вантажних суден через Чорне море”, – цитує Михайла Подоляка ВВС.
У свою чергу, міністр інфраструктури України Олександр Кубраков написав у соцмережах, що «загрози та фейки є типовими для російської політики». За його підрахунками, до Азії було направлено 54 судна приблизно з 1 млн тонн зерна, до Африки – 16 суден із 469 тисячами тонн, а до Європи – 32 судна з 853 тисячами тонн.
Нагадаємо, 6 вересня з портів Великої Одеси вийшов черговий караван із експортним зерном. Шість судів завантажили зерновими. Загалом за час дії “зернової угоди” з України морським шляхом вивезено понад 2 млн. тонн агропродукції.

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]