Авторизация
 
 

Ізмаїльщина стала осередком для пересленців: воєнна адміністрація визначилась з пріоритетами

Ізмаїльщина стала осередком для пересленців: воєнна адміністрація визначилась з пріоритетами

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Ізмаїльщина стала осередком для переселенців. Станом на 29 серпня в Ізмаїльському районі на обліку знаходяться 17 тис. 390 внутрішньо переміщених осіб, серед яких 4 тис. 545 дітей, 773 пенсіонера та громадян з інвалідністю. В цілому нараховується більше 35 тисяч ВПО, що є другим показником в області після Одеси. Більш того, планується приїзд 7,5 тис. евакуйованих осіб з окупованих територій. Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив голова Ізмаїльської військової адміністрації Родіон Абашев.
Спільно з Одеською обласною військовою адміністрацією Ізмаїльська РВА розробила алгоритми дій щодо зустрічі, розміщення та допомоги у переміщенні. Перед прибуттям до Ізмаїльського району ВПО звертаються за телефоном до РДА, де проводиться їх розміщення, надається допомога у реєстрації на облік та реєстрації щодо пошкодженого майна.
На Ізмаїльщині всі переселенці розміщуються в приватному секторі кожної громади, а також в центрі соціально-психологічної реабілітації дітей Ізмаїла, Палаці спорту ім. М. Г. Миндру в селі Кам’янка Саф’янівської ОТГ та на базах відпочинку Вилківської громади, в яких кількість осіб зростає, тому, звичайно, збільшуються їх потреби.
Станом на сьогодні в Ізмаїльському районі склалася велика проблема з вільними місцями розміщення переселенців. Тому проведено моніторинг об’єктів, в яких можуть проживати близько однієї тисячі переміщених осіб. Але знайдені приміщення потребують реконструкції, добудови та ремонту. Тому планується подальше розміщення евакуйованих громадян у приватному секторі громад.
З цього приводу Ізмаїльська РДА пропонує внести зміни до постанови Кабміну «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану» щодо збільшення розміру компенсації хоча б вдвічі, що буде додатковою мотивацією для розміщення переселенців у приватному секторі.
Читайте також: В Ізмаїлі відкрився Центр розвитку та інтеграції для переселенців

Крім цього, нагальним питанням залишається збільшення робочих місць. Так, від початку повномасштабної війни до Ізмаїльського центру зайнятості звернулися 5 тис. 693 людини, що зараз знаходяться на обліку як безробітні для отримання грошової компенсації.
Однак, не дивлячись на складнощі, ряд внутрішньо переміщених осіб було працевлаштовано. У медичних закладах Ізмаїла та району переселенці отримали посади дерматовенеролога, кардіолога, терапевта, нейрохірурга, стоматолога, ревматолога та середнього медичного персоналу. Окрім того, завдяки ВПО були закриті вакантні місця вчителів, вихователів, тренерів з фізичної культури, бібліотекарів, продавців, касирів, буфетників, докерів, транспортувальників, лаборантів хімічного аналізу, апаратників оброблення зерна, пекарів, операторів заправних станцій, електромонтерів, слюсарів, підсобних робітників та вантажників.
«Не дивлячись на велику кількість переселенців, всі мешканці Ізмаїльського району зустрічають їх дуже щиро і допомагають своєю гостинністю, висловлюють співчуття і намагаються зробити життя переміщених осіб «як вдома»» –  відзначив голова Ізмаїльської РВА Родіон Абашев.

Рейтинг новости: 
теги: Ізмаїл
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]