Авторизация
 
 

В Молдові українським біженцям видадуть спеціальні карти від Caritas

В Молдові українським біженцям видадуть спеціальні карти від Caritas

В Молдові біженці з України зможуть отримати спеціальні картки на суму 1500 леїв (майже 2900 грн). Кошти можуть бути витрачені на купівлю продовольства та засобів гігієни.

Як розповіла молдавським ЗМІ координатор проекту благодійної організації Caritas Чехія Анастасія Васильєва, близько 350 сімей українських біженців, які проживають у Комратському, Чадир-Лунгському, Вулканештському, Криулянському та Каларашському районах Молдови, зможуть отримати цю картку.
Йдеться про найбільш незахищені сім’ї українських біженців: вагітні та самотні жінки, сім’ї з двома і більше дітьми, люди з інвалідністю або хронічними захворюваннями, люди похилого віку.
«Ми роздамо картки приблизно 350 сім’ям біженців. Вони дозволять українцям, які знайшли в Молдові притулок, купувати широкий асортимент основних продуктів харчування та засобів гігієни, за винятком алкоголю та тютюнових виробів. Картки дозволять біженцям самостійно приймати рішення про необхідні їм засоби гігієни та продукти харчування», — цитує Анастасію Васильєву Nokta.
Читайте також: Работающие украинские беженцы в Болгарии получат трехмесячную финпомощь

Захід є частиною проекту «Забезпечення продовольчої та гігієнічної безпеки вразливих біженців з України», який реалізує Caritas Чехія за підтримки Caritas Люксембург.

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]