Авторизация
 
 

Олексій Ботвінов: «Естонія знову надає нам дружню безцінну підтримку»




VІІІ Міжнародний музичний фестиваль Odessa Classics відбудеться в Естонії з 31 травня по 4 червня. Про це повідомили організатори фестивалю. Через російську агресію фестиваль перенесли з Одеси та скоротили програму. Його події пройдуть у Таллінні, Тарту і в Центрі Арво Пярта в Лауласмаа.

«Ми прийняли це неминуче рішення з важким серцем, але з іншого боку – з великою вдячністю нашим європейським партнерам, з ініціативи яких різні концертні майданчики в Естонії стануть тимчасовим домом фестивалю в останні дні травня і перші дні червня. Нашими партнерами в Таллінні є Естонський національний симфонічний оркестр, який мав відкрити цьогорічний фестиваль в Одесі, та наш давній друг Мееліс Кубітс, голова Kultuuripartnerlus SA (Фонд культурного партнерства). Для нас дуже важливо, щоб традиція фестивалю не переривалася, і ми використовуємо кожну можливість на європейських сценах, щоб говорити про несправедливість, яку агресор чинить проти держави і народу України. Ми працюємо з нашими партнерами над продовженням Odessa Classics цього літа на інших європейських локаціях, сподіваємося анонсувати такі новини найближчим часом. Але для нас дуже важливо, щоб ми починали саме в Естонії. Наш найперший фестиваль у 2015 році був можливий і став дуже успішним за допомогою наших естонських друзів. І дуже символічно, що тепер знову Естонія надає нам свою дружню безцінну підтримку», – повідомив президент Odessa Classics Олексій Ботвінов.
Фестиваль буде офіційно відкритий 31 травня в Естонському концертному залі в Таллінні за участю Artist in Residence фестивалю Odessa Classics Даніеля Хоупа, народного артиста України Олексія Ботвінова та Естонського національного симфонічного оркестру під керівництвом Оларі Елтса.
Олексій Ботвінов: «Естонія знову надає нам дружню безцінну підтримку»

Даніель Хоуп і Олексій Ботвінов на сцені Одеської філармонії під час фестивального концерту 2021 року.
1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, брати Роман та Олександр Федюрки виступлять на Талліннському пісенному фестивалі в рамках благодійного концерту.
2 червня Майкл Гуттман і Цзин Чжао, а також Олексій Ботвінов виступлять в Arvo Pärt Centre, присвяченому всесвітньо відомому композитору.
3 червня фестиваль переїде до Тарту разом з Олексієм Ботвіновим і Гансом Крістіаном Аавіком, естонським скрипальським талантом і переможцем нещодавнього конкурсу Карла Нільсена.
Для українських глядачів усі концерти будуть доступні онлайн завдяки безкоштовній вiдеотрансляції.

Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
иконка
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]