Авторизация
 
 

Гауляйтеру та псевдомеру Херсону оголосили підозру у державній зраді

За матеріалами СБУ підозру у держзраді отримали двоє громадян України, яких окупанти призначили «керівниками» Херсона та області
Зокрема, мова йде про т.зв. «голову Херсонської обладміністрації» та «голову Херсонської міської адміністрації».

Гауляйтеру та псевдомеру Херсону оголосили підозру у державній зраді

Після тимчасової окупації Херсона у російських військових виникли труднощі з пошуком колаборантів і «призначенням» їх на керівні посади. Адже місцеве населення має проукраїнську позицію та розуміє абсолютну незаконність перебування в Херсоні окупаційних військ.

У зв’язку з цим російським спецслужбам довелося «діставати» з кишені свою агентуру, яка не має жодного авторитету серед херсонців, і єдине, що пов’язує її з обласним центром – це колишній досвід роботи в різних структурах міста та області.

Володимир Сальдо – екснардеп від Партії регіонів, голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року. Був мером Херсона у 2002—2012 роках. У 2020 році програв на виборах мера Ігорю Колихаєву. Призначений «керівником обласної адміністрації». З початку повномасштабної війни він підтримав окупацію міста та очолив так званий «комітет порятунку за мир і порядок». Крім того, організовував мітинги на підтримку російської окупації.
 
Мешканець Києва, який до 1991 року проживав у Херсоні Олександр Кобець був назначений російськими окупаційними військами 26 квітня «керівником міської адміністрації».
 
Наразі обом фігурантам оголошено про підозру за ст. 111 ККУ («державна зрада»). Зрадників очікує покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

 


Источник - Культурометр
Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
теги: Новости
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
иконка
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]