Авторизация
 
 

На півдні Одещини нарешті починають боротьбу з російським телебаченням

За дорученням начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченко щодо проведення роботи з заборони трансляції російських телеканалів на території Болградського району, голова Болградської РВА Геннадій Бамбура спільно з головою Болградської районної ради Михайлом Садаклієвим провели робочу нараду з головами ОТГ, провайдерами кабельного телебачення району, власниками об’єктів торгівлі електронною технікою та представником структурного підрозділу Одеського радіотелевізійного передавального центру “Радіорелейна станція м. Болград”.

Відомо, що місцеве кабельне телебачення та Болградська філія Одеського обласного радіотелевізійного передавального центру не транслюють російських каналів. Але на території Болградського району місцеві жителі підключились до французького супутника Hotbird, який транслює понад десяти супутникових російських каналів. Супутникові антени, які налаштовані на цей супутник, встановлені приблизно в 15 тисячах приватних будинках та квартирах району.

У той же час, на території м. Болград та частини населених пунктів району у відкритому доступі, у цифровому форматі Т2 транслюються молдавські канали та деякі російські канали. Їх можна ловити на ту саму дециметрову антену. Трансляція ведеться з міста Кагул республіка Молдова.
 
Також російські канали та інший контент можна дивитися на смарт-ТБ, попередньо налаштувавши відповідне програмне забезпечення. На території району (за інформацією територіальних громад) налічується 11 об’єктів торгівлі електронною технікою, супутниковими антенами, телеприймачами (Болград – 4, Тарутине – 4, Арциз – 3), де можливо налаштувати транслювання російських телеканалів.
 
Під час наради прийняті наступні рішення. По-перше, головам територіальних громад було доручено провести роз’яснювальну з мешканцями громад про необхідність переходу до офіційного оператору супутникового телебачення ВІАСАТ, який не транслює російські канали. Мешканці району можуть замінити тюнер, який вже налаштований на потрібні телеканали. Зміни кількості каналів проходить автоматично за допомогою супутникового сигналу провайдеру. Також головам ОТГ необхідно роз’яснити мешканцям району про кримінальну відповідальність згідно ст. 111-1 КК України за поширення пропаганди або дезінформації.
 
По-друге, прийнято рішення від імені керівництва району звернутися до Одеської обласної військової адміністрації та Міністерства культури та інформаційної політики України щодо відключення російських каналів із супутника шляхом запровадження санкцій та створення перешкод у трансляції зазначених телеканалів з Р. Молдова, а також збільшити кількість транслювання українських каналів у цифровому форматі Т2.
 
Також керівництво району звернулося до продавців телевізорів, смарт-приставок та електронної техніки щоб вони не встановлювали програмне забезпечення, яке транслює російські телеканали.

 


Источник - Культурометр
Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
теги: Новости
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
иконка
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]