Авторизация
 
 

Суд ООН відхилив більшість претензій України до рф, поданих у 2017 році

розповіло Суспільне.[/quote]
Водночас за одним із пунктів звинувачення Суд визнав рф винною – вона не виконала зобов’язань із розслідування випадків фінансування тероризму про які неодноразово заявляла українська сторона.
Щодо ймовірного порушення Міжнародної конвенції про ліквідацію расової дискримінації, Суд встановив, що росія не змогла захистити права етнічних українців в Криму, де різко впала кількість учнів, які навчаються українською.
Всі інші подання України щодо Міжнародної конвенції про ліквідацію расової дискримінації суд відхилив.
Зокрема, суд вважає, що «Україна не надала переконливих доказів того, що державні посадові особи російської федерації робили заяви, спрямовані проти кримських татар на підставі їхнього етнічного або національного походження».
Додамо, що судді також відмовилися винести конкретне рішення щодо ймовірної відповідальності росії за збиття літака MH17 над Донецькою областю. Також суд не задовольнив вимогу України щодо виплати компенсацій від рф.
Відзначимо, що мова йде про розгляд позову України проти росії від 16 січня 2017 року щодо порушення Конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції про заборону расової дискримінації.
Оголошуючи рішення, голова Міжнародного суду ООН Донохьо наголосила, що ситуація в Україні сьогодні дуже відрізняється від тієї, що була, коли Україна подала свою заяву в січні 2017 року. Тобто можна сказати, що Україна програла бій, але не битву.
[quote]Падіння Іл-76: Радбез ООН не в змозі прийняти рішення[/quote]

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]