Авторизация
 
 

Кабмін скасував виплати для деяких груп переселенців

Уряд ухвалив постанову "Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб", яка вносить зміни до порядку призначення виплат на проживання для ВПО. Тепер для частини переселенців автоматично продовжать виплату грошей, а для деяких груп скасують.
Про це повідомила прес-служба Мінсоцполітики.

Зокрема, з 1 серпня виплати скасують для ВПО, які повернулися на місце проживання, а також для тих, хто перебуває за кордоном понад 30 календарних днів без обґрунтованих причин. Якщо такі є, то їх потрібно підкріпити відповідними документами (обґрунтованими вважаються причини, коли людина перебувала у службовому відрядженні або на стажуванні, перебувала на лікуванні чи реабілітації, доглядала хвору дитину, оздоровлювала дитину тощо).

Переселенці, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі або засуджені за колабораціонізм, також втратить виплати.
Україну у складі НАТО хочуть бачити 89% українців
ВПО також розділять за майновим положенням та скасують виплати для тих, хто не потребує додаткової фінансової підтримки. За цим критерієм фінансову допомогу з 1 вересня позбудуться ВПО, які з моменту прийняття змін:

придбали новий транспортний засіб (з року випуску якого минуло менше 5 років), крім авто, придбаних волонтерами та переданих на потреби оборони країни;
придбали у сумі понад 100 тис грн земельну ділянку, квартиру, будинок (крім житла, отриманого за рахунок державного або місцевого бюджету);
мають на депозитному банківському рахунку кошти на загальну суму понад 100 тис грн;
придбали іноземну валюту (крім валюти, одержаної від благодійних організацій або придбаної для оплати медичних, соціальних, освітніх послуг), а також банківських металів на загальну суму понад 100 тис. грн.;
мають у власності житло, розташоване на інших територіях, але не тих, де ведуться активні (можливі) бойові дії або які окуповані, якщо таке житло має площу понад 13,65 м2 на одного члена сім'ї.

Ці ж критерії діятимуть для ВПО, які звертатимуться за виплатами вперше. Якщо переселенець (або член його сім'ї) протягом трьох місяців перед зверненням здійснив суттєві витрати або сплатив послуги на суму від 100 тис. грн. одним платежем, йому відмовлять у допомозі.

Для всіх інших внутрішньо переміщених осіб, які отримують допомогу зараз, з 1 серпня 2023 року буде автоматично продовжено виплату допомоги ще на 6 місяців, до кінця січня 2024 року.

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]