Авторизация
 
 
  • 14:00 – Избиение женщины в Одессе военным – в полиции рассказали подробности 
  • 11:01 – В Одессе за неделю родились 95 детишек 

У Литві розширюють мережу українських шкіл

У новому навчальному році у литовських містах Каунас та Шяуляй відкриють українські школи з п'ятиденним графіком навчання. Також розглядається можливість відкриття відділень у Паневежисі.

Навчальні заклади відкриваються на прохання батьків з України на базі відділення Міжнародної української школи (МУШ).
«Раді повідомити, що в місті Каунас так само як і в м. Шауляй батьки одноголосно проголосували за створення відділу Міжнародної Української школи Литви! Прийнято рішення відкрити відділення 5-денної школи. Підписання договорів відбудеться після 1 червня. Слідкуйте за нашими новинами», - повідомили на фейсбук-сторінці ГО «Міжнародна українська школа Литви».
Відзначимо, що досі українські школи на базі МУШ у Литві працювали у Вільнюсі та Клайпеді. В них навчалися понад 1300 дітей.

У школах МУШ надають атестат державного зразка та навчають за затвердженими Міністерством освіти України програмами.

Під час навчання велика увага крім української та англійської приділяється вивченню мови країни, у якій працює школа – литовської. Для цього у навчальному закладі було написано нові спеціальні програми.

Юридично МУШ у Литві зареєстрована як приватна литовська школа, але міністерство освіти Литви виділяє гроші на зарплатню вчителів, директора та його заступника, оплату праці соцпрацівників, асистентів учителів, логопедів, психологів, працівників бібліотеки, а також витрати на підвищення комп'ютерної грамотності та придбання техніки (минулого навчального року виділили 1,2 млн євро - ред.).

Школи орендують приміщення, щорічний батьківський внесок складав 50 євро, частину витрат на комунальні послуги компенсували з місцевих бюджетів.

Додамо, що Міжнародна українська школа, яка працює 18 років у 13 країнах Європи, розпочала роботу у Вільнюсі 5 березня 2022 року.
У Болградській громаді преміювали найкращих учнів
 

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]