Авторизация
 
 

Міжнародний культурний центр «UNION» – великий прорив для Одеси




На початку ХХ століття у самому центрі Одеси функціонував Міжнародний культурний центр, що давало можливість нашому місту по праву називатись культурною столицею. Крізь роки Одеса пронесла це горде звання, і сьогодні центр, що розташований на вулиці Троїцькій, знову відновлює свою роботу. Цей масштабний проєкт вдалося реалізувати завдяки великій команді однодумців та підтримці Одеської міськради.
Міжнародний культурний центр «UNION» націлений на популяризацію мистецтва серед молоді та збереження культурної спадщини. Як розповів засновник фонду «Уніон Одеса», керівник Одеського бізнес-клубу Дмитро Казавчинський, бізнес-клуб фактично виступив замовником цього проєкту.
– По-перше, це унікальний об’єкт. Коли я вперше побачив цю будівлю, на третьому поверсі замість тієї краси, що є сьогодні, лежав сніг. Я не вірив, що за такий нетривалий проміжок часу можна проробити таку колосальну роботу. Вважаю, що це для Одеси великий прорив, – зазначив Дмитро Казавчинський. – На допомогу нам прийшло ЮНЕСКО, тому відновити ці приміщення нам вдалося у тому вигляді, якими вони були колись.
Наявність концертних залів для серйозних заходів – це в Одесі велика проблема. За словами засновника фонду «Уніон Одеса», у місті немає де провести захід високого рівня на 500 чоловік. Тим часом у центрі «UNION» зроблено просторий та сучасний зал для проведення різноманітних заходів. Так, до речі, 12 травня на його сцені вже відбувся перший концерт, і це були імениті музиканти з Естонії та Великої Британії.
– Наше місто фактично було прообразом Євросоюзу, і, можливо, Одеса і є тим самим ключем до скорішої євроінтеграції. Ми не хочемо втратити те, що здобула Одеса за 200 років. Ми прагнемо лише підсилювати та вдосконалювати ці надбання, – додав Дмитро Казавчинський.
У свою чергу Почесний громадянин Одеси, доктор технічних наук, професор та співзасновник фонду «Уніон Одеса» Михайло Пойзнер зазначив, що Міжнародний культурний центр також має культурно-просвітницьку мету.
– Створення цього центру – це своєрідне явище, особливо у такий тяжкий для нашої країни час. Я стикаюся з молоддю частіше, ніж будь-хто, і бачу, що її культурний рівень – мінімальний. До того ж багато одеситів, що живуть тут поколіннями, не знають справжньої історії свого рідного міста. Наша ідея – не перекреслювати історію, а привнести щось у неї, бо Одеса переповнена талановитими, достойними людьми, які з різних причин залишаються невідомими, – розповів Михайло Пойзнер.
«UNION» — це подієвий простір 365 днів на рік. Він розташований у центрі Одеси, яка історично вважається міжкультурним центром Європи ще з XIX-XX cтоліть і формувалась під впливом культури багатьох національностей – українців, поляків, греків, євреїв, італійців, французів, вірмен, болгар, молдаван та інших. В оновленому культурному просторі розташовані картинні галереї одеських митців, пізніше зали наповнюватимуться картинами ще більшої кількості художників, не тільки українських, а й іноземних. Крім того будівля містить у собі конференц-зал для зустрічей, лекцій та презентацій, концертну залу, призначену для концертів, театральних вистав, фестивалів, важливих подій тощо. Також тут є літературний клуб та навіть затишний італійський дворик.
– Ідея відновлення цієї будівлі з’явилась у 2020 році, і вже тоді була створена концепція. У 2021-му почались будівельні роботи, і навіть попри те, що у 2022-му почалась повномасштабна війна, ми вирішили не припиняти роботу. Бо саме під час початку російської агресії стало зрозуміло, наскільки важлива культура сьогодні і буде важлива у майбутньому. Наша головна мета – стати магнітом для усіх культурних подій нашого міста і навіть України, – додав креативний директор Міжнародного культурного центру «Union» Ігор Окс.
Офіційне відкриття відбудеться вже у четвер, і після цього «Union» відчинить свої двері для усіх поціновувачів мистецтва.

Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
иконка
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]