Авторизация
 
 

Фундатор науково-просвітницького проєкту «Південь-Захід. Одесика» Сергій Гриневецький отримав нагороди рейтингу «Народне визнання»




17 січня в Одеському літературному музеї було презентовано черговий випуск Історико-краєзнавчого наукового альманаху «Південь-Захід. Одесика». В рамках заходу відбулося нагородження фундатора і мецената цього проєкту Почесного громадянина Одеської області і Одеси Сергія Гриневецького як лауреата рейтингу «Народне визнання» – «Одесит року» – 2022.
Загальновідомо, що Сергій Гриневецький уже протягом десятиліть ініціює та підтримує цілу низку культурних і краєзнавчих проєктів. Збірка «Південь-Захід. Одесика. Історико-краєзнавчий науковий альманах» – один з них. Вона виходить уже 16 років поспіль. Не став винятком і цей важкий воєнний рік, адже збереження нашої історичної спадщини – це також дієвий засіб протистояння ворогові – його пропаганді та неправдивій, викривленій інформації про нашу історію. Тож цілком закономірно, що Сергій Рафаїлович потрапив до числа лауреатів цьогорічного рейтингу поряд з військовими, рятувальниками, керівниками владних структур, волонтерами, лікарями, кожен з яких протистоїть ворогові на своєму місці.

Саме про важливість культури та наукового підходу до історії говорив секретар Одеської міської ради, професор Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова Ігор Коваль, який на прохання оргкомітету рейтингу вручив Сергію Гриневецькому диплом і пам’ятну стелу лауреата. Ігор Миколайович наголосив на тому, що Сергій Рафаїлович як мудра людина, авторитетний і досвідчений політик та громадський діяч добре розуміє значення цих сфер для формування свідомості громадян і повноцінного життя суспільства.

У свою чергу Сергій Гриневецький розповів про свою громадську діяльність у час війни та окреслив для науковців – співавторів альманаху, які були присутні на презентації, коло актуальних питань сьогодення нашої країни, що потребують аналізу з наукової точки зору і можуть стати темами для публікації у наступному накладі збірки. Зокрема, це дуже важливе завдання підготовки фахових кадрів, які будуть необхідні на багатьох напрямках відбудови сучасної України. Особливо ж Сергій Рафаїлович наголосив на процесі децентралізації і зміцненні прав територіальних громад і, насамперед, необхідності продовження реформи попри війну.
Головний редактор і упорядник альманаху доктор історичних наук Віктор Савченко познайомив присутніх зі змістом нового номеру і представив присутніх на презентації авторів. Примірники збірника отримали у подарунок представники бібліотек, музеїв та інших просвітницьких осередків Одеси.

Наразі триває формування нового видання «Південь-Захід. Одесика».

Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
иконка
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]