Авторизация
 
 

Парламентарії з Великої Британії, США та представники всесвітньої мирної продовольчої програми обговорили в Одесі тему продовольчої безпеки

Парламентарії з Великої Британії, США та представники всесвітньої мирної продовольчої програми обговорили в Одесі тему продовольчої безпеки



За місяць роботи зернового коридору Україна експортувала понад 1,5 мільйона тонн зерна. Про таке стало відомо на панельній дискусії «Наслідки російської агресії у всесвітній продовольчій безпеці», що була організована Агенцією регіонального розвитку.
У заході взяла участь делегація парламенту Сполученого Королівства Великої Британії, дипломати Сполучених Штатів Америки, представники Всесвітньої продовольчої програми, а також депутати Верховної Ради України, представники українського бізнесу.
За даними депутатки Верховної Ради України Юлії Діденко, за місяць дії Зернової угоди між представниками України, Туреччини, ООН та РФ через порти Великої Одеси пройшло понад 1,5 мільйона тонн зерна. Однак такі показники все ще непомірні з тогорічним експортом.
«Така кількість зерна це лише сніжинка на вершині айсберга. Я не довіряю всьому, що робить Путін. Лише те, що він обмежує експорт зерна, це лише 1,5 тонни зерна, порівняно з 84 млн тонн зерна тогоріч, каже про те, що він залишає голодувати увесь світ. Лише один чоловік змушує голодувати світ. Він обмежує кількість зерна, які можуть експортувати ці порти, він просто обстрілює Одесу. І винний у світовому голоді лише він», – зазначив Брукс Ньюмарк, голова британської делегації, ексміністр парламенту Великої Британії.

За оцінками Міжнародної продовольчої програми, нині у світі близько 355 мільйонів людей відчувають проблему продовольства. Перед початком російсько-української війни України могла забезпечити продовольством понад 400 млн осіб.
«Те, що діється в Одесі критично для всіх. Як наслідок – захмарні ціни, голод в певних регіонах Африки й Азії. Це конфлікт, в якому кожен має свої ставки, навіть якщо забути про міжнародне право та демократію. Ми не можемо допустити ворожу силу, яка намагається перервати постачання у світову торгівлю», – підкреслив Лорд Ден Ханнан з Палати Лордів Великої Британії.

Нагадаємо, «зернова угода» була укладена 22 липня 2022 року між владою України, Туреччини, РФ та ООН. Документ дозволив торговельним та вантажним суднам безпечно виходити з портів Великої Одеси та доставляти аграрну продукцію по всьому світу.

Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
иконка
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]