Авторизация
 
 

С понеділка в Болграді почне працювати дитячий садочок

С понеділка в Болграді почне працювати дитячий садочок

HomeВ понеділок, 12 вересня, в Болградській громаді планують відкрити для відвідування перший дитячий садочок, повідомляє кореспондент «Топора».
Таку інформацію озвучила заступник начальника відділу освіти Болградської міськради Алла Оріховська у ході апаратної наради.
Мова йде про Болградський заклад дошкільної освіти №5, у який виявили бажання водити своїх дітей 120 батьків.

Нагадаємо, що у зв’язку з небезпекою ракетних ударів з боку російських загарбників та відсутністю підготовлених укриттів, дошкільні навчальні заклади у населених пунктах Болградської громади не працювали з початку повномасштабної війни.
За словами Алли Оріховської, для того, щоб дошкільний заклад почав роботу в очному режимі, було проведено колосальну роботу з підготовки укриття. Також пройшли тендерні процедури із закупівлі продуктів харчування.

Відзначимо, що у зв’язку з підвищенням цін на продукти, вартість харчування на одну дитину у день виросла до 78,15 грн. Як і раніше, 60% цієї суми оплачуватимуть батьки дошкільнят, 40% покриватимуть коштом бюджету громади. Також зберігатимуться пільги для певних категорій.
Додамо, що роботи з облаштування укриттів тривають і в інших дошкільних навчальних закладах громади. На фінальній стадії роботи по облаштуванню укриттів в Оксамитненському та Залізничненському дитсадках. Йде робота з підготовки виготовлення проєктно-кошторисної документації для облаштування укриттів у Болградських дошкільних закладів № 8 та № 11, а також Виноградівському садочку.
Щодо кількості малюків, то на початок вересня у Болградській громаді проживає 473 дитини дошкільного віку, що на 61 менше, ніж торік.

Рейтинг новости: 
теги: Болград
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]