Авторизация
 
 
  • 09:06 – В Ізмаїлі відкрилась виставка, присвячена пам’яті відомого фотохудожника та волонтера Дениса Кривого 
  • 20:16 – Литва надасть Україні комплекси ППО і тисячі дронів 
  • 14:30 – Україна вперше застосувала вітчизняну ракету-дрон “Паляниця”, – Зеленський 

Росія причетна до диверсій в Україні і ЄС – СБУ

диверсии, ЕС, новости, Россия
Росія причетна до диверсій в Україні і ЄС – СБУ
повідомили у відомстві.
На підставі зібраних доказів обом фігурантам та ще 25 представникам сил спецоперацій зс рф, а також їхнім пособникам з числа бойовиків «л/днр», повідомлено про підозру за ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія).
Кадрові співробітники російської спецслужби причетні до резонансних убивств і терактів на території України та Євросоюзу, у тому числі до підриву військового об’єкта в Чехії.
Встановлено, що за вказівкою кремля у 2015 році представники цієї спецслужби організували підрив об’єднаного складу ракетно-артилерійського озброєння ЗСУ у м. Сватове на Луганщині. Вже встановлено всю послідовність підготовки та вчинення цього теракту, а також ідентифіковано його організаторів та виконавців.
Країни Європи бойкотують рішення УЄФА

За даними слідства, для підриву арсеналу російські спецпризначенці задіяли комплекс радіоелектронної боротьби «Леєр-3» з трьома дронами «Орлан-10». 29 жовтня 2015 року це озброєння було переміщено з тимчасово окупованого Донецька на передові позиції бойовиків «л/днр» у район міста Первомайськ, що на Луганщині.
Звідти агресор запустив дрони у напрямку складу ЗСУ у Сватовому. При наближенні до об’єкта російські безпілотники скинули на нього запалювальні гранати з парашутною системою. Унаслідок ворожого влучання на складах відбулась детонація всього запасу боєприпасів, які там зберігались.
Також співробітники СБУ та ДБР у взаємодії з чеськими партнерами встановили причетність сил спецоперацій зс рф до підриву складу з озброєнням у м. Врбетице в Чехії у 2014 році.
Таким чином кремль намагався послабити оборонний потенціал східного флангу НАТО і розхитати внутрішньо-політичну обстановку в Центральній Європі.
Після повномасштабного вторгнення диверсанти сил спецоперацій зс рф періодично атакують позиції Сил оборони у прикордонних районах на півночі та сході України. Під час «вилазок» ці ДРГ намагаються нападати на бійців ЗСУ і Держприкордонслужби та підривати їхні військові об’єкти.
При цьому нерідко «цілями» ворожих диверсантів стають цивільні місцеві жителі, їхні будинки і автівки.
Співробітники СБУ встановили всіх осіб, причетних до згаданих злочинів проти України та держав ЄС. Вживається комплекс заходів для їх притягнення до відповідальності.

[/i]


[/i]


[/i]


[/i]


[/i]

[/i]
Навігація записів
З Карабаху виїхало більше половини населення

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]