Авторизация
 
 
  • 14:00 – Избиение женщины в Одессе военным – в полиции рассказали подробности 
  • 11:01 – В Одессе за неделю родились 95 детишек 

В Ізмаїлі презентували пілотний проєкт системи електронного обліку та відеофіксації

В Ізмаїльському районному відділі поліції презентували пілотний проєкт системи електронного обліку та відеофіксації "Custody Records". Це вже третій територіальний підрозділ в області, де запроваджується така система.

Система "Custody Records" - це електронна фіксація всіх дій щодо затриманих осіб в ізоляторах тимчасового тримання. Її мета - захистити затриманих від неправомірних дій поліцейських, а також убезпечити правоохоронців від безпідставних звинувачень.
Під час презентації присутнім пояснили, як працюватиме нова система, і показали це на прикладі ситуації із затриманням порушника.

Першочергово поліцейські коментують процес доправлення до підрозділу особи, затриманої за підозрою у скоєнні злочину, та пояснюють яку інформацію відображено на службовому планшеті. Інспектор чергової частини реєструє затриманого та демонструє, що всі дії, які відбуваються у відділі поліції, відображаються на екрані монітора, встановленого в черговій частині.
Після цього поліцейські супроводжують затриманого до кімнати інтерв'ювання, де з ним спілкується інспектор із дотримання прав людини.

Далі ймовірний злочинець потрапляє до кімнати зустрічі з адвокатом. Спілкування відбувається під відеоспостереженням, але з дотриманням адвокатської таємниці.
Наступна кімната - це кімната проведення слідчих дій, де проводяться процесуальні дії щодо затриманого. У разі, якщо є підстави виписати підозру - його поміщають у кімнату затриманих. Там він може перебувати не більше 24-х годин, після чого його переміщують або в ізолятор тимчасового тримання, або в СІЗО, якщо на це є підстави.
"Custody Records" - це інноваційна система контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності, що відповідає європейським стандартам. Таке нововведення однозначно мінімізує ризики виникнення конфліктних ситуацій та сприятиме дотриманню службової дисципліни поліцейськими, зазначили у відомстві.

Рейтинг новости: 
теги: Ізмаїл
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]