Авторизация
 
 

У Кабміні не виключають можливості підвищення тарифів на світло через атаки рф

У Кабміні не виключають можливості підвищення тарифів на світло через атаки рф

Тариф на світло в Україні може зрости на тлі нових атак росії на енергетику. Кабмін вивчає різні варіанти.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра енергетики України Германа Галущенка в інтерв’ю Bloomberg.
Галущенко не виключив можливості підвищення тарифу на електроенергію для населення і зазначив, що уряд вивчає різні варіанти фінансування ремонту енергооб’єктів, які були пошкоджені.
У червні минулого року після зимових атак в Україні підвищили ціну на електроенергію майже вдвічі.
“Сьогодні ситуація ще складніша, порівняно з минулим роком, оскільки ми втратили багато гідроелектроенергії і змушені проводити планові ремонти атомних блоків”, – сказав він.
За словами Галущенко, повністю встановити наслідки атак РФ, а також збитки поки неможливо. Як він зазначив, масштаби можуть досягти мільярдів доларів.
“Руйнування були значні – і в електроенергетиці, і в електропередачі. Ситуація складна. Ми досі не розуміємо масштаби збитків, оскільки багато об’єктів все ще в руїнах, і ми не можемо до них дістатися”, – додав він.
Також міністр попередив, що залежно від ситуації українців у липні-серпні можуть просити максимально економити електроенергію.
“Росіяни не можуть викликати повторення відключень 2022 і 2023 років. Навіть у разі величезних збитків ми матимемо базову генерацію, яка покриває від 30% до 50% наших потреб”, – пояснив Галущенко.
Ситуація зі світлом в Україні
Варто зазначити, що опалювальний сезон в Україні завершився, його вдалося пройти без відключень світла.
Проте у березні Росія відновила удари по енергетиці. Після масованих атак були перебої зі світлом у декількох областях, найважча ситуація була у Харкові та області. Там досі частково діють відключення світла. Як відомо, у регіоні була серйозно пошкоджена Зміївська ТЕС.
Крім того, під час атаки 22 березня були пошкоджені всі блоки Бурштинської та Ладижинської ТЕЦ.
Проте у Міненерго наголошують, що поки не йдеться про відключення світла для всієї країни.

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]