Авторизация
 
 
  • 14:00 – Избиение женщины в Одессе военным – в полиции рассказали подробности 
  • 11:01 – В Одессе за неделю родились 95 детишек 

РФ вогнем зупинила судно, яке йшло у порт Ізмаїла

Міністерство оборони Росії заявило, що зупинило у Чорному морі іноземне судно, яке прямувало у порт Ізмаїла в Одеській області. Про це йдеться в заяві російського відомства в неділю, 13 серпня.

Зазначається, що о 6:40 в південно-західній частині Чорного моря було зафіксоване вантажне судно Сукра Окан під прапором Палау, яке йшло в український порт. Корабель нібито не реагував на так звані "вимоги зупинки для огляду на предмет перевезення заборонених вантажів".
"Для примусової зупинки судна з російського бойового корабля було відкрито попереджувальний вогонь з автоматичної стрілецької зброї", - заявили у Міноборони РФ.
Росіяни стверджують, що з метою "огляду" суховантажного судна з борту патрульного корабля Василий Быков було піднято вертоліт Ка-29 з групою військових, які потім висадились на іноземне судно та перевірили його.
"Після завершення роботи оглядової групи на борту Сукра Окан судно продовжило рух до порту Ізмаїл", - додали в у Міноборони РФ.

Нагадаємо, 17 липня Росія заявила про вихід із зернової угоди, яка діяла рік і дозволяла експортувати українське продовольство з портів Чорного моря. Тепер війська РФ регулярно атакують південь України та нищать портову інфраструктуру. Крім того, росіяни пригрозили, що будуть топити кораблі, які йтимуть в українські порти.

Міноборони України попередило, що всі кораблі, які йтимуть до російських портів або портів на тимчасово окупованих територіях, будуть розглядатися як ті, що перевозять воєнні вантажі.

10 серпня Військово-морські сили ЗСУ оголосили, що Україна відкрила коридори у Чорному морі для торговельних суден.

За матеріалами: Корреспондент.net

Рейтинг новости: 
теги: Ізмаїл
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]