Авторизация
 
 

Половина витрат населення Одеської області йде на харчування

Половина витрат населення Одеської області йде на харчування

Родини Одеської області майже половину видатків направляють на закупівлю продуктів харчування. Аналіз 2021 року продемонстрував, що в структурі видатків домогосподарств регіону 48,6% приходить на продукти харчування. Для порівняння в розвинених країнах даний показник не перевищує 20%.

В Держстаті в Одеській області заявляють, що найбільшу частку в структурі сукупних витрат на продукти харчування мешканців Одещини займали м’ясо і м’ясопродукти – 24,3%. На придбання молока, сиру та яєць домогосподарства витрачали 15,8% сукупних витрат, хліба і хлібопродуктів – 15,1%, овочів, включаючи картоплю – 11,4%.
У 2021р. споживання продуктів харчування в домогосподарствах Одеської області в середньому за місяць у розрахунку на одну особу становило:
молока та сиру –12,4 кг,
овочів, картоплі та грибів – 12,3 кг,
хлібу і хлібних продуктів –7,4 кг,
фруктів, ягід, горіхів, винограду та баштанних – 5,5 кг,
м’яса та м’ясних продуктів – 4,5 кг,
риби і рибопродуктів – 1,4 кг,
яєць –16 штук,
цукру та меду – 2,0 кг.
У порівнянні з попереднім роком значно зменшилось споживання яєць (на 11,1%), цукру та меду (на 9,1%), овочів, картоплі та грибів (на 8,2%). Споживання молока та сиру збільшилось на 2,5%, а риби та рибопродуктів –залишилось на рівні попереднього року.
Енергетична цінність середньодобового раціону населення Одеської області у 2021р. порівняно з 2020р. зменшилась на 5,6% і становила 2453 ккал на одну особу. Зазначимо, згідно з Методикою визначення основних індикаторів продовольчої безпеки, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 05.12.2007 № 1379 (зі змінами) «Деякі питання продовольчої безпеки», граничний критерій добової енергетичної цінності раціону людини становить 2500 ккал на добу. Тобто у 2021р. мешканці Одеської області відхилились від граничного критерія майже на 2%.
В Держстаті Одеської області закликали владу звернути увагу на необхідність проведення низки комплексних заходів, спроможних створити належні умови для забезпечення продовольчої безпеки та належних умов життя населення Одещини.

Рейтинг новости: 
теги: Новости
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]