Авторизация
 
 

Газета «Ренійський вісник» – на межі банкрутства

Газета «Ренійський вісник» – на межі банкрутства

Одне із найстаріших друкованих видань Одеської області може припинити своє існування. Газета «Ренійський вісник», яка вперше побачила світ 1944 року, пережила Другу світову війну, важкий повоєнний час, горбачовську перебудову, розвал Союзу та «лихі дев’яності». Газета вистояла й у складні перші роки незалежності України, але не змогла впоратися із роздержавленням державних та комунальних ЗМІ.
Як стало відомо Інтернет-газеті «Топор», засновників приватного підприємства «Медіа Рені», що з’явилося в результаті роздержавлення районної газети «Ренійський вісник», офіційно повідомили про проведення позачергових зборів власників (діючих та колишніх членів трудового колективу газети). Збори заплановані на 10 жовтня 2022 року. Головним пунктом порядку денного є звільнення директора (редактора) ПП «Медіа Рені» Антоніни Бондарєвої за власним бажанням (нібито за сімейними обставинами). Крім того, А. Бондарєва добровільно вирішила вийти зі складу власників ПП, тому необхідно внести зміни до Статуту «Медіа Рені».
Більшості трудового колективу газети стало зрозуміло, до чого йде справа, і вони хотіли б отримати відповіді на багато питань щодо діяльності підприємства. Директору «Медіа Рені» направили лист із пропозиціями про доповнення порядку денного майбутніх зборів. Зокрема, автори листа нагадали про те, що, порушуючи Статут, протягом трьох років на підприємстві не проводилися чергові збори (вони мають проводитися щорічно), колективу не надавалися звіти керівництва про фінансово-господарську діяльність ПП. У зв’язку з цим колектив вимагає від директора підготувати відповідний звіт за 2019-2021 роки та за період із січня по вересень 2022 року.
Також не зовсім зрозуміла історія з орендою нерухомості, де знаходилася колишня редакція газети «Ренійський вісник». Будівля по вулиці Соборній, 111 належить Ренійській територіальній громаді, але у листопаді 2019 року, згідно із законодавством, була передана в оренду підприємству «Медіа Рені» терміном на 20 років з оплатою у розмірі 1 грн. на рік. Проте не минуло й місяця, як Антоніна Бондарєва звернулася до міського голови Ренійської ТГ із пропозицією анулювати договір оренди редакції, мотивуючи свою ініціативу тим, що будівля площею понад 100 квадратних метрів не потрібна підприємству для видавничої діяльності. Вона попросила мера надати в оренду (на аналогічних умовах) два кабінети у приміщенні на вулиці Вознесенській, 157. Проте у вересні 2021 року було підписано договір оренди з орендною платою у розмірі 2400 грн на місяць. Ця обставина, на думку засновників, порушує норму Закону «Про реформування державних та комунальних друкованих засобів масової інформації» про розмір орендної плати (1 грн. на рік), а також підриває і без того важке фінансове становище «Медіа Рені».
на фото: отремонтированное здание бывшей редакции “Ренийский вестник”, сегодня офис полицейских офицеров (шерифов) Ренийской громады

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]