Авторизация
 
 
  • 14:00 – Избиение женщины в Одессе военным – в полиции рассказали подробности 
  • 11:01 – В Одессе за неделю родились 95 детишек 

Україна та балтійські країни бойкотуватимуть міністерське засідання ОБСЄ

пояснили, що «російська федерація послідовно руйнує ОБСЄ, зловживаючи правилом консенсусу… створила екзистенційну кризу в ОБСЄ та перетворила організацію на заручника своїх примх та агресії… розв’язала наймасштабнішу з часів завершення Другої світової війни збройну агресію в Європі та грубо порушила всі принципи Гельсінського заключного акту».
За словами речника МЗС Олега Ніколенко, «спільними зусиллями треба працювати над порятунком ОБСЄ від росії, а не надсиланням їй сигналів про можливість повернення до форм співробітництва, що існували до лютого 2022 року».
Водночас, Україна залишається відданою принципам ОБСЄ, готова і надалі працювати із партнерами з метою відновлення поваги до Гельсінського заключного акту.
Додамо, що міністри закордонних справ Естонії, Латвії та Литви виступили зі спільною заявою про те, що вирішили не брати участь у Раді міністрів ОБСЄ в Скоп’є у зв’язку з присутністю на ньому глави МЗС країни-агресорки сергія лаврова.
«Присутність с.лаврова на міністерській зустрічі ОБСЄ також ризикує легітимізувати росію-агресора як повноправного члена нашої спільноти вільних націй, применшити жорстокі злочини, які вчиняє росія, і миритися з відвертим порушенням і зневагою росією фундаментальних принципів і зобов’язань ОБСЄ. Ми, міністри Естонії, Латвії та Литви, не будемо брати участь у цьому і не будемо розділяти відповідальність за наслідки, які це спричинить», – йдеться у Заяві.

Також керівники зовнішньополітичних відомств трьох держав впевнені, що «сьогодні потрібне негайне безумовне припинення агресії росії, виведення її військ з усіх окупованих територій, відшкодування завданої шкоди та повна відповідальність винних у міжнародних злочинах».
Вони не бачать ознак того, що росія хоча б віддалено розглядає можливість виконання своїх міжнародних зобов’язань і зобов’язань ОБСЄ.
Відзначимо, що засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ відбудеться 30 листопада – 1 грудня в м. Скоп’є.
НАТО погодить рекомендації реформ, потрібних для вступу України у альянс

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]