Авторизация
 
 

Українські військові використовують трофейний іранський дрон «Мохаджер» проти росіян

Українські військові використовують трофейний іранський дрон «Мохаджер» проти росіян

Українській військові навчились знешкоджувати дрони іранського виробництва. Одного з них вдалось «приземлити» над акваторією Чорного моря під час чергової повітряної атаки російських військ по Одеській області. За словами речника Одеської ОВА Сергія Братчука, мова йде про ударно-розвідувальний дрон «Мохаджер», який поставлено в стрій та використовується в інтересах українського війська.
Виступаючи в ефірі телеканалу «24», Братчук відмітив, що згаданого дрона «приземлили» прямо в море під час чергового нальоту.
Російській війська майже не щодня атакують південь України дронами-камікадзе, але українські фахівці навчились знешкоджувати їх та вивчили тактику застосування. В цілому по Україні відсоток збиття дронів-камікадзе складає 60%, однак в Одеській області майже 70% беспілотників іранського виробництва збито.
“Ворог атакує певними хвилями, ми очікуємо такі удари буквально щогодини. Знищуються вони і вдень, і вночі. Українські бійці напрацювали знищення цих дронів не лише зенітними установками, є певні практичні настанови, з якої зброї їх можна знищувати і яким чином”, – розповів Сергій Братчук. Наразі військові усе це відпрацьовують, тож найближчим часом можна очікувати на ще більшу кількість влучань.
За попередніми підрахунками Генерального штабу ЗС України, всього в напрямку українських територій за станом на 6 жовтня запущено 86 дронів-камікадзе. Скільки всього Іран поставив таких апаратів Росії не відомо, однак за даними воєнної розвідки, не менше чотирьох бортів ІЛ-76 здійснили доставку таких БЛПА з Ірану до Росії.
Довідково: безпілотний літальний апарат іранського виробництва Mohajer-6, або Мохаджер-6 призначений для ведення розвідки, спостереження, захоплення цілей та рекогностування. Здатний нести апаратуру спостереження та/або до чотирьох боєприпасів високоточної зброї. Як правило використовується разом з дронами-камікадзе «Shahed-136».

Характеристики БПЛА Mohajer:


розмах крила – 10 м,
довжина – 5,7 метра
максимальна швидкість – 200 км/год,
висота польоту – до 6 км
може перебувати у повітрі до 12 годин та долати відстань до 200 км
радіус дії може бути збільшено завдяки додатковим станціям
використовується зі злітно-посадкових смуг.

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]