Авторизация
 
 

Литва надасть Україні комплекси ППО і тисячі дронів

Литва надасть Україні комплекси ППО і тисячі дронів

Литва виділить Україні комплекси ППО, 35 млн євро на закупівлю РЛС і планує поставити 5 тис. дронів до кінця осені. Про це сказала прем’єр-міністр країни Інгріда Шимоніте на прессконференції у Києві в суботу, 24 серпня.
“На нашій зустрічі сьогодні я поінформувала президента Зеленського, що нещодавній пакет військової допомоги від Литви в Україну прибуде на початку вересня. Він передбачатиме 10 систем ППО ближнього радіусу дії, 30 протидронних ракет та інше спорядження, озброєння і боєприпаси. Окрім того, ми виділяємо 35 млн євро на закупівлю РЛС і обладнання для розмінування”, – розповіла Шимоніте.
Вона висловила сподівання, що до кінця осені Литва передасть українській армії 5 тисяч дронів власного виробництва.
Шимоніте нагадала, що Литва взяла на себе зобов’язання щороку виділяти щонайменше 0,25% ВВП на підтримку безпеки та оборони України.
“Мій уряд не лише забезпечить це, а й перевиконає цей план. Я сподіваюся, що незалежно від того, який уряд у нас буде після (парламентських) виборів у жовтні, він залишиться відданим цій цілі”, – додала прем’єр.
Нагадаємо, у липні Литва передала нову партію військової допомоги для ЗСУ – засоби протидії дронам, набої калібру 5,56х45 мм і розкладні ліжка.
Раніше повідомлялося, що Литва передасть Україні обладнання з Вільнюської ТЕЦ-3.
За матерыалами: Корреспондент.net.

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]