Авторизация
 
 

Одеських митців запрошують на міжнародний конкурс

Проект «WHAT NEXT» відкриває набір заявок для мисткинь і митців із України. Інститут Адама Міцкевича оголошує відкритий конкурс мистецьких робіт у рамках проекту «WHAT NEXT».

Одеських митців запрошують на міжнародний конкурс

До участі в конкурсі запрошуються мисткині та митці із Польщі, України та Великої Британії, які працюють з темами майбутнього та футуризму. Відібрані проекти будуть включені до мультидисциплінарної виставки, що відбудеться у Великобританії, Україні та Польщі у 2021–2022 роках. Хоча основним медіумом виставки є фотографія, діапазон мистецьких робіт має інтердисциплінарний характер, тому прийматимуться також роботи, що представляють інші форми мистецтва, такі як інсталяції, відео, мікс-медіа, або твори саунд-арту.

«Ми схильні думати про майбутнє, щоб з’ясувати, що нас чекає вже завтра та якими людьми ми можемо стати. А що, коли ми подивимось на те що зараз навколо, аби уявити, що буде потім? Що можуть розповісти нам фізичні явища про наше місце у світі або навпаки про наше переміщення в просторі? Чи репрезентативна функція зображення може лише відображати, чи варто шукати в природі нових форм бачення через дифракцію й безкінечність? Використовуючи етичні, технологічні, фармакологічні та екологічні теми в досліджені, ця мультидисциплінарна виставка прагне привернути увагу до відкритих нами винаходів, які фундаментально нас змінили, сподіваючись, що ми ще спроможні відновити спільне буття і спільне бачення», — підкреслюють організатори.

[img]http://api.culture.pl/sites/default/files/styles/1920_auto/public/images/culture.pl/stanislaw_lem_portret_16.jpg?itok=WwRrsGlF[/img]

Концепція виставки грунтується на «Футурологічному конгресі» польського письменника Станіслава Лема – автора «Соляріса» та інших творів, що належать до класики наукової фантастики. Питання, поставлені у книжці 50 років тому, не втрачають своєї актуальності, адже на більшість із них досі немає відповідей. Замість відповідей ми спостерігаємо лише за потоком подій у динамічному й циклічному колесі часу. Мистецькі дослідження представлять спектр нових поглядів і спроб висловити контексти майбутнього. Синтез мистецьких практик і наукових підходів формує нову динамічну мову взаємодії з публікою, що заохочує її приєднатися до дискусії.

Кураторки проєкту: Макс Гоутон (UK), Катерина Радченко (UA) і Катажина Саґатовська (PL).
Партнери: Jam Factory Art Center, Polish Cultural Institute in London, British Council Polska, Odesa Photo Days Festival, Jednostka

Надсилання заявок: заявки англійською мовою, що включають портфоліо автора та належним чином заповнену аплікаційну форму, необхідно надіслати до 24 вересня 2020 року включно на адресу електронної пошти: [email protected]

Детальнішу інформацію і документи для завантаження — тут

 


Источник - Культурометр
Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
теги: Анонс
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
иконка
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]