Авторизация
 
 

Зеленський по дорозі з США в Україну залетів в Ірландію для зустрічі з прем’єром

Зеленський по дорозі з США в Україну залетів в Ірландію для зустрічі з прем’єром

Літак українського президента Володимир Зеленський дорогою зі США приземлився у Ірландії. Там він зустрівся з ірландським прем’єр-міністром Саймоном Гаррісом.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на телеканал RTÉ.
Зазначено, що літак президента України приземлився в міжнародному аеропорту “Шеннон” в Ірландії дорогою зі США, де Зеленський взяв участь в саміті НАТО та провів низку зустрічей.
В аеропорту на злітно-посадковій смузі Зеленського зустрів прем’єр Ірландії Саймон Гарріс, а також посол України в Ірландії Лариса Герасько.
Під час короткого звернення Зеленський подякував народу Ірландії за підтримку з початку повномасштабної агресії РФ проти України та за прийняття значної кількості українських біженців.
Також, як передає RTÉ, він сказав, що те, що президент США Джо Байден назвав його “президентом Путіним” в четвер, було “помилкою”, і зазначив, що він може її забути оскільки Сполучені Штати дуже підтримують Україну.
Повідомляється, що Зеленський і Гарріс під час двосторонньої зустрічі обговорять війну в Україні.
“Гарріс підтвердить підтримку Ірландією прагнення України приєднатися до ЄС і запропонує допомогу тисячам українських дітей, примусово депортованих до Росії та Білорусі після вторгнення. Він підтвердить членство Ірландії в міжнародній коаліції, яка закликає повернути близько 20 000 дітей”, – передають журналісти.
RTÉ додає, що прем’єр Ірландії також висловить свої співчуття Зеленському з приводу втрат громадян під час війни, зокрема внаслідок удару по дитячій лікарні “Охматдит” у Києві на початку цього тижня.

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]