Авторизация
 
 

Рада послабила вимоги до крафтових виробників алкогольних напоїв

повідомив голова підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Іван Марчук.
«Вперше за понад 30 років нашої незалежності спільно структурували законодавство, яке покликане закласти максимально комфортні й уніфіковані засади для розвитку Великої (малої) крафтової четвірки — малих виноробів, малих дистилерів, малих медоварів і малих пивоварів», — прокоментував він ухвалення документу.
Зокрема, законопроєкт передбачає низку переваг для малих пивоварів:
1 млн л дозволеного обсягу виробництва;
декларація матеріально-технічної бази замість обтяжливої й витратної атестації виробництва.
Вина з Бессарабії виходять на ринок Німеччини

Для всіх уніфікували й перезакріпили в законі:
10 днів на отримання ліцензії в електронному вигляді;
звіт за обсягами виробництва та обігу продукції 1 раз на рік;
у 10 разів зменшені штрафи за неподання чи несвоєчасне подання звітів з недостовірними відомостями про обсяги виробництва й обігу.
Також плануються подальші зміни для крафтових виробників, зокрема вже існує домовленість про опрацювання можливості для малих виноробів права виробляти напівігристі вина «петнати» в межах «малої ліцензії».

Рейтинг новости: 
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]