Авторизация
 
 
  • 17:51 – В Одесі обговорили стан додержання та захист прав людини 
  • 21:29 – Хобарт Эрл приглашает на закрытие музыкального сезона 

Black Sea Security Forum 2024: в Одесі обговорюють, як допомогти Україні перемогти


В Одесі проходить один з найбільших безпекових форумів – Black Sea Security Forum 2024. Більше сотні політиків, військових, дипломатів та експертів з різних континентів протягом двох днів обговорюють питання безпеки в регіоні, якою має бути перемога України і як її досягти, а також яким буде світопорядок у післявоєнний період.
14 липня на відкритті форуму виступила посол США в Україні Бріджіт Брінк.
“Росія – це серйозна загроза не тільки для України, але Молдови, Румунії, Туреччини та Болгарії. Якби Росія мала успіх в Україні, ці країни зіткнулися б з імперіалістичним та руйнівним сусідом з історією дестабілізації демократії”, – заявила голова американської дипломатичної місії в Україні.
Колишній головнокомандувач об’єднаними збройними силами НАТО в Європі генерал Уеслі Кларк підтримав право України захищати себе та використовувати як оборонне, так і наступальне озброєння для досягнення перемоги.
«НАТО має надати Україні все, що потрібне для ведення війни. Україна має мати наступальну авіацію. Україна повинна мати протиповітряну оборону і Україна повинна мати здатність викинути росіян з Криму», — заявив Уеслі Кларк.

Полковник ВМС України Михайло Третяк під час дискусії про війну на Чорному морі наголосив, що військово-технічний прогрес України суттєво змінив ситуацію у чорноморському регіоні – великі кораблі поступово витісняються дронами, що дозволяє зберігати життя українських військових.
«Ми стоїмо на порозі безпілотної війни, коли дрони воюватимуть між собою… Кожна місія з дронами, яка відбувається на морі, – це новий виклик, коли противник не має можливості вивести свої кораблі з баз. Щоразу нам доводиться винаходити нові плани та маршрути. Противник не хоче визнавати поразки, але йому доведеться», – наголосив полковник Третяк.

За словами полковника британської армії у відставці Річарда Джастіна Кемпа, країни НАТО опрацьовують різні варіанти реакцій на можливе застосування ядерної зброї Росією. Військові Альянсу очевидно в першу чергу завдадуть ракетного удару по остаточному знищенню Чорноморського флоту Росії.
Старший співробітник Інституту Хадсона Люк Коффі наполягав на праві України завдавати ударів по військових об’єктах та об’єктах інфраструктури для досягнення перемоги. За його словами, росіяни не повинні почуватися в безпеці ніде — ні в окупованому Криму, ні в Білгороді, ні в тисячах кілометрів від України, а всі морські бази, нафтопереробні заводи, порти та аеродроми росіян є законною метою для українських військових.

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]