Авторизация
 
 

Юлія Тимошенко та «Батьківщина» вимагають негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики




Юлія Тимошенко та її команда сьогодні, 23 квітня 2024 року, зареєстрували у Верховній Раді постанову про відставку Миколи Сольського з обійманої посади.
Як неодноразово попереджала і застерігала Юлія Тимошенко, вся земельна реформа виявилася аферою, яку влада узаконювала вночі, за зачиненими дверима, таємно, не допускаючи до обговорення аграріїв і громадськість. Тоді ж всупереч закону та регламенту під час розгляду закону про розпродаж сільськогосподарської землі «загубилися» правки від опозиції. Головним ідеологом авантюри із залишення українців без землі був керівник аграрного комітету Микола Сольський, якого лідерка «Батьківщини» звинувачувала у лобіюванні власних корупційних інтересів. Сьогодні це підтвердило Національне антикорупційне бюро.
‼️«Батьківщина» вкотре наголошує, що розпродавати землю під час війни – неприпустимо й цинічно, тому наполягає ухвалити розроблений командою законопроєкт, яким запроваджується негайний мораторій на розпродаж землі до кінця війни плюс пʼять років.
Нагадаємо, правоохоронці НАБУ повідомили про підозру міністру агрополітики та продовольства Сольському у заволодінні державною землею на 291 мільйон гривень і намаганні заволодіти землею ще на 190 мільйонів.
Варто також нагадати, що Юлія Тимошенко та депутати «Батьківщини» ще у 2019 році звернулися до НАБУ із заявою, у якій вказали на конфлікт інтересів та корупцію в Комітеті Верховної Ради з питань аграрної політики під час розгляду закону про розпродаж землі. Тоді «батьківщинівці» вимагали від НАБУ порушення кримінальної справи та призупинення розгляду земельного закону.

Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
иконка
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]