Авторизация
 
 

У світі зросли ціни на продукти

У світі зросли ціни на продукти

Світові ціни на продовольчі товари у березні 2024 року збільшилися на 1,1%, що стало першим зростанням за останні сім місяців. Про це повідомила продовольча та сільськогосподарська організація ООН ФАО.
Таким чином у березні, вперше після семи місяців зниження, значення індексу дещо зросло, але виявилося все ще на 9,9 пункту (7,7%) нижче відповідного показника минулого року.
Індекс цін на зернові впав на 2,6% і на 20,0% нижче за значення у березні 2023 року. Світові експортні ціни на пшеницю в березні знижувалися третій місяць поспіль, головним чином через сильну експортну конкуренцію, що продовжується, між Європейським Союзом, Росією та США.
Експортні ціни на кукурудзу трохи зросли порівняно з попереднім місяцем. Зростання купівельного інтересу, особливо з боку Китаю, на тлі логістичних труднощів в Україні та інших країнах надав деяку підтримку цінам на кукурудзу.
Індекс цін на олію у березні зріс 8,0% до річного максимуму. Помітне відновлення відбилося на зростанні цін на пальмову, соєву, соняшникову та рапсову олії. Крім того, зростання цін на сиру нафту також сприяло збільшенню котирувань олії.
Індекс цін на молочні продукти зріс на 2,9%, що стало шостим поспіль місячним зростанням, але залишився на 8,2% нижче за своє значення у відповідному місяці минулого року. У березні світові ціни на сир зросли найбільше. Навпаки, після п’яти місяців послідовного зростання міжнародні ціни на сухе незбиране молоко впали, оскільки світовий попит на імпорт знизився.
Індекс цін на м’ясо зріс на 1,7%, що означає друге поспіль місячне зростання.
Індекс цін на цукор в березні впав на 5,4% після двох місячних підвищень, але все ж таки вище значення рік тому на 4,8%.
Нагадаємо, в березні в Україні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,4%. Найбільше подорожчали овочі.
За матеріалами: Корреспондент.net.

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]