Авторизация
 
 

Михайло Поживанов: Чому в час війни виникли непорозуміння між місцевою і центральною владою і як можна цьому зарадити




Відомий політик та громадський діяч Михайло Поживанов у своїй новій статті на сайті LB.ua розмірковує про те, чому під час війни не склалася ефективна співпраця у влади центральної та місцевої, і принагідно пропонує власні рецепти щодо того, як покращити цю історію.
– На кінець другого року повномасштабного вторгнення ще більш виразно виявилися протиріччя між центральною владою та місцевою, – зауважує політик. – Повна єдність українського народу у боротьбі із загарбниками є реальністю лише почасти. Бо на практиці приводом для непорозумінь став, по-перше, бюджет. Другий сюжет для суперечок – це те, що мусить і чого не мусить робити влада на місцях, аби наблизити перемогу. Перш ніж пропонувати місцевому самоврядування самотужки дбати про дрони або радіоелектронну боротьбу, слід запитати, чи достатньо в населених пунктах бомбосховищ. Проконтролювати це є завданням як громад, так і центральної влади. А бомбосховищ все ще бракує, і це на третьому році війни. До речі, я жодного разу не чув, щоб хтось поніс за це відповідальність. Водночас і чиновникам на місцях треба применшити гонор і не так бурхливо обурюватися, коли «центр» прагне забрати податки з місцевих бюджетів. Цим коштам все одно не знаходять кращого застосування, аніж спустити на зависокі зарплати та премії. Словом, винні обидні сторони. Як цьому зарадити? Маю свої пропозиції, які викладаю у новій статті.
Читайте і ставте свої коментарі за посиланням.

Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
иконка
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]