Авторизация
 
 

Переслідування журналістів – з’явилася реакція держорганів

йдеться у коментарі СБУ.[/quote]
Також у відомстві наголошують, що «прозора і безперешкодна робота незалежних і фахових ЗМІ є важливою умовою розвитку України, як демократичної держави. Подібним фактам стеження слід дати правову оцінку, незалежно від того, були чи ні в матеріалах прихованої зйомки оприлюднені факти можливого порушення закону, які стосуються обігу наркотичних речовин».
Відзначимо, що у мережу злили відео, де оператори проєкту розслідувань Bihus.Info ймовірно вживають наркотичні речовини. У ході внутрішнього розслідування з’ясувалося, що за членами редакції Bihus.Info стежили близько року.
Напередодні невідомі ломилися у квартиру журналіста – розслідувача Юрія Ніколова, коли вдома була лише його мати.
За словами журналіста він подав заяву у поліції, але реакції поки що немає.
Додамо, що журналістська спільнота «Медіарух» виступила із Заявою у якій закликала президента Володимира Зеленського рішуче засудити кампанію тиску на незалежних журналістів і розслідувачів та взяти під свій контроль розслідування злочинів проти медійників.
«Закликаємо правоохоронні органи зважити на серйозність ситуації та оперативно встановити й притягнути до відповідальності людей, причетних до організації цих переслідувань і атак на журналістів», – йдеться у Заяві.
Журналісти також звернулися до громадянського суспільства «разом відстояти те, заради чого виходили на майдани, заради чого чинили й чинимо спротив російській агресії, яка прагне повернути нас в авторитарне минуле».
Вони вчергове нагадали, що якщо Україна відмовиться від демократичних цінностей, зокрема – від свободи слова, «у суспільства зникне розуміння: чи ми воюємо в цій страшній війні за державу, яка йде до європейського майбутнього?»
[quote]У ЗСУ закликають евакуюватися українців, які живуть біля кордону з рф[/quote]

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]