Авторизация
 
 

Християнські Церкви України засудили ідеологію «русского міра»

Звернення Християнських Церков України щодо засудження агресивної ідеології «русского міра».
«Патріарх рпц кіріл гундяєв та російська православна церква були і залишаються одними із головних творців і пропагандистів ідеології «русского міра», яка передбачає винятковість «російської цивілізації» та відокремлення і вороже протистояння її іншим. Проте така позиція – виключати або виокремлювати інших на підставі етнічності чи культурної приналежності, не відповідає основам християнської віри як такої. Розпалювання ворожнечі та ведення війни на основі ідеології «русского міра» порушує християнські принципи та протирічить духовним нормам, які має втілювати Церква. Ця ідеологія сьогодні є викликом для проповіді Євангелія в сучасному світі і руйнує довіру до християнського свідчення незалежно від конфесії», – йдеться у Зверненні.
Додамо, що у Зверненні очільники Церков «рішуче засудили ідеологію «русского міра» та позицію московського патріарха кіріла гундяєва і російської православної церкви, а також інших російських релігійних об’єднань і лідерів, які підтримують агресію росії проти України, виправдовують загарбницьку війну, пропагують ненависть до українського народу, розпалюють міжнаціональну та міжконфесійну ворожнечу».
Вони також підтримали заклик Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій до міжнародних міжконфесійних організацій стосовно розгляду питання «про притягнення до моральної та іншої відповідальності російської православної церкви та інших російських релігійних союзів, які всіляко підтримує агресію рф проти України…» та «висловили вдячність державам і народам, які підтримують Україну у її боротьбі за Незалежність від російського імперіалізму».
Звернення підписали представники Православної Церкви України, Української Греко-Католицької Церкви, Римо-Католицької Церкви в Україні, Української Церкви Християн Віри Євангельської, Всеукраїнського Союзу церков євангельських християн-баптистів, Української Церкви адвентистів сьомого дня, Української Християнської Євангельської Церкви, Української Євангельської Церкви, Української Лютеранської Церкви, Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви та Братства незалежних церков і місій євангельських християн-баптистів України.
У Харкові вже 13 постраждалих унаслідок удару росіян

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]