Авторизация
 
 

У Мінфіні спростували інформацію про оподаткування надходжень на картку фізичної особи

повідомили у Мінфіні.[/quote]
Нагадаємо, що напередодні Нового року директор економічних програм аналітичного центру «Український інститут майбутнього» Анатолій Амелін, аналізуючи схвалену Кабміном «Національну стратегію доходів до 2030 року», повідомив, що «Будь-які надходження на картку фізособи оподатковуються 18% (привіт кешева економіка)».
Після цього у багатьох ЗМІ з’явилися публікації про те, що українці платитимуть 18% зі всіх  переказів на свою картку.
У Мінфіні припустили, що «некоректні висновки з цього питання могли бути зроблені на основі інформації з розділу 4.3.1 «Реформа спрощеної системи оподаткування».
Відзначимо, що у цьому розділі йдеться: «Всі доходи фізичних осіб отримані поза межами підприємницької діяльності, крім тих, що прямо передбачені Податковим кодексом України, підлягатимуть оподаткуванню за загальною ставкою податку на доходи фізичних осіб, передбаченою Податковим кодексом України».
Чиновники міністерства підкреслили, що «Насправді це означає, що:
В тексті відсутні слова про «будь-які надходження на картку фізособи»;
Фраза про вимоги щодо «оподаткування доходів, отриманих поза межами підприємницької діяльності» відображає загальні принципи оподаткування, які вже і так існують в діючому податковому законодавстві (в розділі IV чинної редакції Податкового кодексу України)», – розповіли на сайті Мінфіну.
Додамо, що голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев по суті назвав заяву Анатолія Амеліна російським ІПСО, а його самого «самопроголошеним божевільним експертом».
«Черговий самопроголошений божевільний експерт у звичній спробі пошуку дешевого хайпу написав у себе в фб, що кожне перерахування на рахунок кожної особи відповідно до затвердженої урядом Нацстратегії доходів буде обкладатися податком 18%… Ну невже ми настільки інфантильні, що маємо на другому році війни вестися на абсолютних неадекватів та їх свідоме або несвідоме (за її відсутності) проросійське ІПСО?», – написав Гетманцев.
[quote]Постраждалі культурні об’єкти відновлюватимуть після війни[/quote]

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]