Авторизация
 
 
  • 14:00 – Избиение женщины в Одессе военным – в полиции рассказали подробности 
  • 11:01 – В Одессе за неделю родились 95 детишек 

Чому повітряна тривога стала довшою під час масованих атак: пояснення Ігната

Чому повітряна тривога стала довшою під час масованих атак: пояснення Ігната

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Повітряних сил Юрія Ігната в ефірі телемарафону.
“Запускають “Шахеди”, як правило, хвилями, вони розлітаються, маневрують. Запас ходу в них великий. Це двигуни внутрішнього згоряння. Той маршрут, який проклали їм оператори на місці пуску, той й залишається в “пам’яті”. Вони таким чином намотують круги, можуть кружляти довкола області, не тільки по прямій, а потім вже заходити на ціль”, – розповів Ігнат.
Як відзначив речник Повітряних сил, пуски починаються, як правило, з вечора та тривають до пізньої ночі, доки наші захисники не знищать останній “Шахед”.
Чому тривога стала довшою
“Я б не сказав, що так вже й відрізняється (час атаки, – ред.). “Шахеди” завжди літали довгенько. Раніше їх пускали з Херсонської області, перші пуски, коли Сили оборони ще не вигнали ворога на лівий берег Дніпра. Після цього вони перейшли в Крим. Тривалість польоту стає більшою, швидкість “Шахеда” середня 150 км/год й тому так відбувається”, – пояснив Ігнат.
Раніше, як припустив речник Повітряних сил, ворог запускав “Шахеди” більше по прямій. Сьогодні ж терористи ставлять перед собою дещо інші цілі:
знайти слабкі місця;
виявити місця, де знищили БпЛА, врахувати інформацію й запустити подальші групи безпілотників;
навантажити протиповітряну оборону.
Атака на Україну, у ніч на 16 грудня
У ніч на 16 грудня терористи атакували Україну ударними БпЛА з трьох напрямків:
Приморсько-Ахтарськ;
Сеща;
Курськ.
Загалом ворог застосував 31 безпілотник. Для відбиття були залучені винищувачі, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил.
“В результаті бойової роботи знищено 30 “шахедів” в межах Дніпропетровської, Київської, Вінницької, Чернігівської, Сумської, Полтавської, Черкаської, Херсонської, Запорізької, Миколаївської та Хмельницької областей”, – розповіли в Повітряних силах.

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]